maanantai 13. elokuuta 2012

Satoa

 Vadelmia tulee tänä vuonna hyvin ja niissä ei ole matoja.
 Pakastin on pullollaan ja myyntiinkin niitä on riittänyt. Vadelmista saa kyllä vähällä vaivalla satoa, jos vaikka vertaa mansikkaan.
 Meillä on kaksi n.28m pitkää vadelmarivistöä ja siitä on joka vuosi tullut omiksi ja lastenperheiden tarpeiksi. Jonakin vuonna on tullut paljon matosia ja sekös sitten harmittaa:(
 Onhan tämäkin kukka kaunis.....
peruna on tänä vuonna kukkinut oikein kunnolla ja varret on kasvaneet komeina...saas nähdä minkälainen perunasato on syksyllä laarissa:)

9 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Ihana sato teillä siellä odottaa! Kyllä kelpaa kun on oman maan antia :).

Siirisofia kirjoitti...

Jos asuisin lähempänä, niin tulisin teiltä ostamaan ihania vadelmia. Ehkä joskus vielä saan omiakin puskia.

mehtäemäntä kirjoitti...

nyyh..meillä kaikki vatut täällä pohjois-karjalassa niin matosia, että kahden tunnin keruun jälkeen sain kokoon kolme desia vadelmia. tyydyin niihin ja päätin jättää loput metsään madoille.

Katja kirjoitti...

Meillä on keltaiset vadelmat tehneet ennätysmatoisuudestaan huolimatta ennätyssadon, miltei 15 litraa marjaa! Mutta on meillä ollut märkääkin joten matoisuus oli odotettavissa. Punaista on jo kasvamasa, mutta siitä saadaan vasta vain syömämarjat. Perunaa laitettiin niin vähän että se on syöty parissa viikossa. Teillä näkyy satoa riittävän siitäkin!

Irmastiina kirjoitti...

Ompas pitkä vattupekki.

Ihanaa maalaiselämää saatte elää...:)

Marge kirjoitti...

Oi, olisin minä niitä mielelläni ottanut, kiitos vain:) Harmi, kun asut sen verran kaukana! Tiedätkö, ihan kuin olisin ollut Ranskan viiniviljelmillä, kun katelin vadelmarivistöänne;) Vaikka en ole koskaan käynyt (Pariisiissa silloin kävimme) Ranskan viiniviljelmillä...;D

Mammeli, olen rukoillut. Luota Häneen ja koita jaksaa sinäkin! Olet ajatuksissani!♥

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Kello rientää ja aika kuluu vauhdilla
www.ttvehkalahti.blogspot.com

Lila kirjoitti...

Ihana sato :)

Bullukat kirjoitti...

Meilläpäin ilmeisesti lähistön vadelmapuskat on jo kerätty tyhjiin, kun ei mitään enää ollut. Vattuaika taitaa olla jo takanapäin.