torstai 27. syyskuuta 2012

Askartelua ja käsitöitä

 Kutsukortteja askartelen ja
 ryijy teen oman mallin mukaan. Halusin alakerran "saliin" perinteisen ryijyn ja piirsin siitä oman mallin.
Ryijy koko on 35X35. En uskaltanut ensimmäiseksi työksi tehdä isompaa, kun en tiennyt tykkäänkö tälläisestä hommasta, mutta kivalta tämä tuntuu. Näpsä-käsityökoulu on siitäkin niin mukava, että tulee kokeiltua kaikenlaisia tekniikoita, mihin kotona ei varmasti taito ja viitseliäisyys riittäisi.

6 kommenttia:

Henkkumaaria kirjoitti...

Minusta se on ryijy, ei raanu. Raanuksi meillä päin kutsutaan sellaista villasta kudottua sileäpintaista senävaatettaa. Ryijyksi taas nukitettua joko ompelemalla tai kutomalla tehtyä seinävaatetta. Tietty voi olla joku alue, jossa nimet ovatkin erilaiset. Kaunis malli sinulla siihen on.

Omapäinen arkeilija kirjoitti...

Ryijyksi minäkin sanoisin.

Tarja kirjoitti...

Ryijyksi tuota kutsutaan täällä meilläkin päin. Oli miten oli, kauniin mallin oot suunnitellut. Tuo näpsä kuullostaa tosi mukavalta paikalta. Harmi, et täällä päin ei oo tuollaista käsityökoulua =(

Mukavaa viikonloppua sinulle.

Sari kirjoitti...

Ihania vintage-aiheisia korttitarpeita! Tulee varmasti kauniit kutsukortit!
Löysin eilen kierrätyskeskuksesta ison ryijypohjan, johon joku oli aloitellut ryijyn tekoa. Nyt se odottaa säilössään inspiraatiota, että teenkö isomman ryijyn vai esimerkiksi tyynynpäälisiä tms näin alkuun.;D

Irmastiina kirjoitti...

Ryijyksi meilläkin tuollaista sanotaan...meillä seinällä äidiltä saatu Karjala raanu ja on sellainen villasta kudottu, ei solmittu...:)
Ihana siitä joka tapauksessa tulee...:)

MaMMeli kirjoitti...

Juu en minä noiden nimiä muista, kun en ole ennen tehnyt, mutta ryijyhän tuo on....Kiitos, kun opetitte:)