maanantai 1. huhtikuuta 2013

Karhunpoika sairastaa...

Meillä on nyt pesiytynyt tauti, joka tuntuu purevan miespuolisiin. Vaarilla on ollut kuumetta, yskää ja kurkkukipua. Jos meidän Vaari on kipeä, hän on sitten TOOOSI kipeä. Kuumetta mittaillaan välillä kymmenen minuutin välein, kovasti huokaillaan ja voivotellaan;) Lisäksi tämä tauti on ollut molemmilla pojillamme ja nyt naapurin lapsenlapsista kaksi poikaa sairastui samaan tautiin tänään. Äiti ei siis voi huomenna mennä töihinsa ja pojat ovat hoidosta pois.Yksinhuoltajalla on vaikeaa, kun aina joutuu olemaan töistä pois kun lapset ovat sairaana. Nykyisin isätkin ovat vuorollaan sairasta lasta hoitamassa, jos asuvat vaan samassa taloudessa, mutta yksinhuoltajalla ei tämä homma toimi. Siis voihan isäkin olla yksinhuoltaja ja tämä homma voi olla silloin toisinpäin.

Vielä piti kertoa, että pikkuisen lapsenlapsen hoito on alkanut hyvin, vaikka mammeli on samalla osastolla töissä. Itsestäni tuntuu, että kaikki on mennyt ihan luonnollisesti ja olen kysynyt myös työkavereilta heidän mielipidettään. He ovat sanoneet, että hyvin on alkanut ja meillä onkin ns. ylimääräinen ihana hoitaja kahta vauvaa varten. Toki me vakkaritkin vauvoja hoidetaan, mutta meillä on ollut onni saada nuori pätevä, hellä ja tunnollinen hoitaja vauvojen kanssa. Vauvoilla on omat rytminsä, jotka poikkeavat isompien rytmistä. Meillä siis vauvat nukkuvat kun ovat väsyneitä ja syövät kun ovat nälkäisiä. Joka paikassa ei näin ole!

No toivotaan nyt, että tämä tauti ei meihin naisiin tartu! Huomenna työt alkaa taas pääsiäisloman jälkeen. Onneksi kuitenkin on vain nelipäiväinen työviikko, että on vähän pehmeämpi lasku arkeen. Näin täytyy laiskaa mammelia tsempata;)

7 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Paranemisia sinne Vaarille. Ihmeesti ne taudit nyt jylläävät, meillekkin piti tulla lapsenlapsia kylään tuolta pidemmältä, mutta flunssa kaatoi isän sänkyyn..

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Montako lasta teillä on ryhmässänne ja minkäikäisiä ovat nuorimmat ja mikä on muutenkin ryhmän ikäjakauma??
Kiinnostaa kovasti, kun itsekin työskentelen pienten ryhmässä.

Tsemppiä työviikkoon ja paranemisia sairastajille!!

Terveisin Liisa

Elämän Helmiä kirjoitti...

Paranemisia sinne ! Ja hus hus taudit pois, ettei sinulle tule!
Mukavaa viikkoa!
-päivi-

PikkuBertta kirjoitti...

Nuo tämän vuotiset taudit tuntuu olevan sitkeitä...meidän pienin lapsenlapsi,Tino;on periaatteessa sairastellut koko talven...muutaman päivän hoidossa ja taas kuumeessa...pisin hoitojakso tammukuusta lähtien on puolitoistaviikkoa yhteensä......parasta aikaakin on kuumeessa...sit kun poika paranee,niin äiti sairastuu samaan pöpöön...huh,huh,,,,mie taas olen sellanen,et talvi menee ilman pöpöjä,mut kun kevät koittaa niin räkätauti alkaa,,,saas nähdä millon tulee...kopkop...(puuta koputan)
Niin ja nuo miehet kun sairastaa niin taitaavat vain sitä huomiota olla vailla kun valittavat...muista halia,se auttaa...

Pikaista paranemista sinne koko poppoolle:)

Askartelin itte kirjoitti...

Paranemisia sinne.:)

Sumi kirjoitti...

Pikaista paranemista teidän miesväelle! Toivottavasti te muut säästytte pöpöiltä!
Tyttärellesi hurjasti ovimia ja jaksuja! On varmasti haastavaa olla yksin vastuussa koko ajan.
Meillä on kaikki 3 lasta kuumeesssa, nuhassa ja yskässä, oksu lisänä... Sitkeää tautia tuntuu olevan, itse sairastin koko viime viikon. No, jos ensi viikko oltaisiin terveenä, kun oon lomalla. :)

MaMMeli kirjoitti...

Kiitos huolenpidostanne<3