tiistai 2. huhtikuuta 2013

Asiaa sairastuvalta ja päiväkodista

Lisää toi tämä päivä sairastuneita:( Miniä, Pikkuneiti 4kk, vanhemman pojan morsian ja naapurin vanhin poika sairastuivat myös siihen kamalaan tautiin. Toivottavasti pikku-Helmi pääsee pian taudista ja muutkin sairastuneet. Vaarin kunto on muuten paranemaan päin, mutta selkä jämähti viime yönä niin, että meinasi olla vitsit vähissä. Päivän mittaan se on jo vähän helpottanut, kun Vaari on ottanut lihaksia rentouttavaa lääkettä.

Illan suussa soi puhelin ja vanhin lapsenlapsi soitti itkien. Mamma onko sinulla banaanijugurttia? On, vastasi mamma. Puhelimessa kuului nyyhkytystä...Voisitko tuoda meille? Tottakai, jos mielesi tekee vastasi mamma. No ei mun mieli tee (ja taas nyyhkytettiin toisessa päässä puhelinta), mutta kun en voi ottaa lääkettä ilman banaanijugurttia. Voi pientä ajattelin ja vähän hymyilytti, vaikka tilanne oli lapselle vakava. Juoksin naapuriin jugurttien kanssa ja todellinen sairastupa vallitsi naapurissa. Keskimmäinen oksensi kovassa kuumeessa, pienin kitisi äidin sylissä nuhaisena sekä kuumeisena ja vanhin itki, kun joka paikkaa särki. No äiti murskasi lääkkeen vanhimmaiselle ja jugurtin kanssa se meni alas mukavasti. Vähän aikaa itku vielä kesti, kunnes särky helpotti, kuume laski ja poika nukahti. Mamma hoiteli vähän aikaa pikkuisinta, että äiti pystyi paistamaan sämpylöitä ja pesemään pyykkiä. Palkaksi mamma sai kahvit ja ihania tuoreita sämpylöitä:)

No, että ei tämä postaus nyt ihan valittamiseksi menisi kerron vähän päiväkodin lapsiryhmästämme, kun LIISA siitä kommentissaankin kyseli:)

Toimin siis pienten alle 3v ryhmässä, jossa tällä hetkellä on 13 lasta ja 1lastentarhaopettaja, 2 hoitajaa+yksi harjoittelija. Lapsien ikäjakautuma on tällä hetkellä sellainen, että kaksi pienintä on melkein tasan 1-vuotiaita, yksi on 1.5v, kaksi on 3-vuotiasta ja loput 8 on n.2-vuotiaita. Ensimmäinen työntekijä tulee töihin 06.05, toinen 8.00 ja kolmas 8.45. Työharjoittelija tulee 9.40 töihin ja jos molemmat vauvat tulevat aamulla aikaisin niin saamme eskarista avustajan aamulla ruokailuun. Tietenkin töistä lähteminenkin hoitajilla tapahtuu portaittain. Meillä yhdellä aikuisella esim. ulkona, ei saa olla yli neljää alle3-vuotiasta lasta. Muutenkin jaamme lapset päivässä niin usein kuin mahdollista pieniin ryhmiin, sillä se on lapsen etu kaikin tavoin. Toimimme myös kaksi kertaa viikossa aamupäivisin kiinteissä pienrymissä, jossa samalla aikuisella on aina oma sama ryhmänsä. Sellaisia juttuja tällä kertaa ja jos kiinnostaa nuo meidän päiväkodin jutut niin kyselkää vain rohkeasti lisää:)

PS: Olen viime aikona saanut tuosta oikeinkirjoituksesta lapsiltani palautetta ja pyydänkin teiltä lukijoilta ymmärtämystä, sillä se ei ole vahvimpia puoliani;) Ja jos rehellinen olen niin en pidä sitä niin kovin tärkeänäkään tässä omakutoisessa blogissani....

5 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Paranemista kaikille!
Se kiinnostaa millaisilla järjestelyillä saatte järjestettyä ulkoiluunkin 1 työntekijän/4 lasta. Omilta päiväkotiajoilta muistan, että se oli usein täysi mahdottomuus. Oli samanaikaista palaveria, yksi tuli myöhempään töihin jne. Harjoittelijan tms. sai pihalle kaveriksi, mutta ei siellä tainnut koskaan olla 3 työntekijää vaikka oli 12 lasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä nyt teillä tauti jyllää. Tsemppiä kaikille, erityisesti vanhimmalle tyttärellesi. Toivottavasti hän pysyisi itse terveenä, jotta jaksaa hoitaa lapsukaiset kuntoon.

Tarja

Riitta kirjoitti...

paranemisia sinne ♥ Itselläkin on jo toista kierrosta menossa mahatautia ja kuumeilua. Mukava kun kirjoitit työstäsi, kyllä varmaan enimmät "mehut" katoaa noiden pienokaisten kanssa työskennellessä, mut varmaan työsi on myös antoisaa ! Auringon säteitä viikkoosi ♥

mummeli kirjoitti...

Voi kuin nyt pian kääntyisi kaikkein sairastelu parempaan päin. Tämä on ollut erikoisen pahojen mahatautioen ja flunssien talvi.
Hyvää huhtikuuta!

MaMMeli kirjoitti...

Hei Katja!
Olen kiitollinen, että meillä panostetaan tuohon henkilökunnan määrään. Varmasti jos kuntaliitos tulee asia tuolta tärkeältä osalta huononee. Meillä tosiaan on 1 aikuinen/4 alle 3-vuotiasta lasta ja 1aikuinen/7 yli 3v lasta esim. ulkona. Me emme pidä palavereita silloin vaan palaverit järjestetään lasten nukkuessa ja joskus iltaisin.