lauantai 2. marraskuuta 2013

Pyhäinpäivä

 Tänään vietetään Pyhäinpäivää lapsuudessani se oli Pyhäinmiestenpäivä. Asumme kirkon ja hautausmaan vieressä, joten tänään olen saanut seurata melkein jatkuvaa autojen menoa kirkolle.

Vein kynttilät rakkaiden haudalle, mutta
 näissä kuvissa tuli ei näy, koska on vielä niin valoista. Illalla menemme kirkkoon hartaushetkeen, jossa sytytetään kynttilä jokaiselle tämän vuoden aikana kuolleelle. Vaari ja suntio sytyttävät kynttilät vuoronperään. Menen iltapimeässä katsomaan kuinka kynttilät meidän ja muiden haudoilla palavat kauniisti.
Vein kyttilän myös Ninnin haudalle, jonne äitini toi kukkia Ninnille jäähyväisiksi.

Rauhallista ja muistojen valtaamaa PYHÄINPÄIVÄÄ!

PS: HALLOWEENIÄ meillä ei ole koskaan vietetty eikä vietetä!!!

5 kommenttia:

Piipe Elch kirjoitti...

Sama täällä: Halloween suorastaan ällöttää. Viettäkäämme siis oikeaa Pyhäinpäivää ja muistelkaamme rakkaitamme, jotka ovat jo edesmenneet.

suvi kirjoitti...

Meilläkään ei vietetä Halloweenia,vaan kunnioitetaan niitä ihmisiä,joiden elämä on joskus sammunut.Viedään haudalle kynttilä,muistellaan niitä rakkaita läheisiä,joita ei enää ole.
En käsitä koko halloweeni-touhua :(

Marikki kirjoitti...

Kaunista ja lämpimiä muistoja täynnä olevaa Pyhäinpäivää sinne!♥

Heli kirjoitti...

Meilläkään ei vietetä Halloweenia. En oikein edes tajua koko juttua...

Toisaalta ei meillä vietetä Pyhäinpäivääkään.

Itse olin töissä ja kauppa kävi kun siimaa... että se siitä pyhästä. Ei ihmiset enää tunnu piittaavan oli pyhä tai arki, yhtä lailla sitä kaljaa kannettiin tänään kuin tavallisena lauantaina. Meillä päin on kaupat auki kaikkina pyhäpäivinä paitsi nyt jouluna ja juhannuksena ja sellasina, koska koitetaan saada kaikki pennit irti venäläisistä matkaajista kun täällä kulmalla Suomea ollaan. Ikään kuin ne nyt ruokakauppaan tulis tänne sivukylille... mutta kyllä noita oman kylän ihmisiäkin sinne kauppaan tosiaan riitti. Ja tulipahan tuplapalkka itelle. Mutta näin kaupan alan ihmisenä ei todella tunnu mikään päivä toistaan pyhemmältä, kun aina on kaupat auki... tyhmää.

Taina kirjoitti...

Meille Halloween on pesiytynyt pk:sta ja koulusta, ensin meinasin vastustella mutta toisaalta, lasten juhla...
Pyhäin päivä on silti tärkeä, rakkaiden muistelun päivä.
Ja meidän hääpäivä osuu tähän ajankohtaan kanssa. :)