keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Vappuheila


     Hauskaa vappua kaikille teille:)
Minulle vappu ei ole merkinnyt koskaan muuta kuin kevään juhlaa. Lapsena kaasuilmapallon saaminen oli SE juttu:) Joskin yksi lapsuuteni trauma liittyy juuri vappuaattoon. Äitini ja Isäni olivat juuri vähän aikaa sitten eronneet ja asuin äidin luona. Oli vappuaatto-ilta muut lapset olivat perheidensä kanssa ja minä yksin kotona, koska äitini oli iltavuorossa töissä. Mieleni teki kovasti vappupalloa ja ajattelin,että käyn isän luona kysymässä josko hän ostaisi minulle sellaisen. Menin isän oven taakse itkukurkussa ja isä aukaisi oven. Isä vaikutti jotenkin vieraalta, mutta lupasi lähteä pallonostoon keskustorille kanssani. Menimme autolla ja jotenkin ymmärsin isän käytöksestä hänen olevan humalassa. Sain sinä vappuna pallon, mutta jäin kuitenkin jotenkin surulliseksi......

Tästä lapsuuteni traumasta johtuen olen halunnut omille lapsilleni vappuna helium-pallot ostaa, joka vappu niin kauan kuin he ovat halunneet. Se pallo-juttu on ollut minulle varmasti tärkeämpi kuin lapsilleni. Tänään ajattelin mielessäni onko lapsenlapseni saaneet kaikki pallot ja kyselinkin sitä heidän äideiltään. No neljä nuorempaa oli saaneet vanhin poika ei kuulemma enää halunnut, joten mamma voi rauhoittua;)
 Tiedättekö muuten, että mammeli on vappuheila vuodelta -79?

Mammeli tapasi ensimmäisen kerran Vaarin Eräjärven Rönnissä 35 vuotta sitten. Joku luulee sattumaksi, mutta me vaarin kanssa tiedämme sen johdatukseksi.
Tämä alakuva on otettu rönnin legendaarisesta alalavasta, jossa rokattiin ja ylälavalla taas esiintyi aina joku iskelmätähti tai ns. tanssiorkesteri. SINÄ vappuna alalavalla esiintyi Juice Leskinen ja ylälavalla taas Kari-Tapio....molemmat ovat jo edesmenneitä, joten aika vanhoja heiloja tässä aletaan olemaan.

Sen vappu-illan vietimme yhdessä ja illan lopuksi kirjoitin huulipunalla vaarin käteen osoitteeni.....Seuraavalla viikolla tuli kirje Parolannummen panssarikomppanjasta ja sillä tiellä sitä nyt sitten ollaan:)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Aivan uskomattoman samanlaiset tarinat meillä on miestemme löytymisestä!
Meilläkin tuli tänään 35 vuotta täyteen!
Ja seuraavalla viikolla ensitapaamisesta tuli minulle kirje armeijan harmaista Lapin leiriltä:)! Osoitteeni olin hätäisesti höngäissyt yhteisen illan päätteeksi.
Näin ne vuodet ovat vierineet, vaikka toisaalta sitä tuntee vieläkin olevansa kuin kaksikymppinen tytönhupakko, viisautta ei ole tainnut tulla paljonkaan lisää!!

Hyvää vappua toivottelee "kohtalotoveri"Liisa.

anumorchy kirjoitti...

Vappunahan oli aina Ronnin avajaiset! Ja kylmaa!
Kylla olin minakin varmaan sina iltana Juicea katsomassa.
Alalava oli kiva kun se keinui koko paatti kun siella oikeen tanssittiin.

Anonyymi kirjoitti...

olipa romanttinen tarina.tommosia ei enää nykyään synny kun kaikki löytää parin netistä.siinä vaan ei ole sitä jotain...hyvää vappua.itselleni se merkkaa lähinnä työläisen juhlaa,mutta kai sekin pian poistetaan kalenterista,kun nyt kaikkea niin paljon kiristetään. pidetään me siitä nyt kiinni kuitenkin kynsin hampain....

PinkBear kirjoitti...

Nämä muistot ovat kultaakin arvokkaampia! Olivat ne sitten surullisia tai iloisia! Ihana, että jaat niitä!
Hyvää vappua!!

Helmi Nainen kirjoitti...

Ihana, kaunis ja romanttinen muisto ♥

nätti rätti kirjoitti...

Olipa mukava postaus, huikkaa minä, joka on luultavasti ensimmäistä kertaa jostain pörähtänyt tänne blogiisi. Minä törmäsin mieheeni ensimmäistä kertaa silloin, kun Manusta tehtiin pressaa...

Taina kirjoitti...

Kyllä vappupallot pitää olla! :)
Meillä tuli tänä vappuna 15 v yhteistä taivalta täyteen, perässä tullaan! :)

MaMMeli kirjoitti...

KIITOS mukavista kommnteista ja varsinkin sinä kohtalotoveri Liisa:))