lauantai 31. toukokuuta 2014

Hyödyllisiä hommia

 Kun mammeli ja Neiti pääsi töistä huuteli Vaari, että nyt likat perunanistutus hommiin ja sassiin!!! Likat istuivat siis raktorin perässä ja pudottelivat itäneitä perunoita sopivaan tahtiin. Pikkupeltoon vanhan torpan "ikkunan alle" istutettiin varhaisperunaa. Isoon peltoon istutetaan vähän myöhemmin sitten lisää pottuja.
 No kun kerran sää suosii niin Vaari istuttaa mansikanrönsytaimia tyrokslaatikkoon turvemultaan kasvamaan. Loppu kesästä sitten ne laitetaan maahan. Lisätään kavamaan mansikkaa kun kaikki lapset haluavat myrkytöntä marjaa. Enimäkseen kun myytävät mansikat ovat kasvaneet niin moneen kertaan kasvunsa aikana myrkytettyinä.
 Tarkkaa hommaa tuo ja vaarilta se onnistuu:)

Ilma kun suosi niin ajattelin parturoida Hilman. Arvojärjestys on aina tämä koska Hilma ei pelkää saksia ja tällä kertaa se ei ollut edes telineessä vaan leikkasin villat sen syödessä tuoretta heinää.
"Jöröjukka" Helmiina taas parturoidaan jonain toisena kauniina päivänä.Villaa tuli Hilmasta taas aikamoinen kasa ja putsasin ne irtoroskista odottamaan sitä päivää kun niistä tehdään lankaa tai huovutukseen sopivaa levyä. Edellistä lankaa on vielä paljon jäljellä ja aikomus olisi tänä kesänä värjätä kasveilla osan niistä.

Hih naapurin sairaanhoitaja tytär kun tuli töistä niin ilmoitti, että tielle asti näkyy kun mammeli pyllisteli alushousuilla Kivimäen mailla;) No ajattelin, että otan aurinkoa samalla ja työskentelin toppi ja pikkarit päällä ja ajattelin, että kukaan ei nää;)

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Minunkin tekisi mieli lisätä mansikka-alaa, omat mansikat maistuukin paremmalle kuin kaupan :)

Marikki kirjoitti...

;D IHANA postaus!!♥

Iloa kesäänne ja lämmin halaus!♥