sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Lomasuunnitelmia

 Vaarin innokas kalakaveri järjestelee ja ihailee kalastuspakkinsa sisältöä. Pojalla on kaksi tärkeää pakkia tuo kalastuspakki sekä työkalupakki.
Mansikat alkavat olemaan lopuillaan niiden kokokin on jo aika pientä Vielä tulee ehkä 10-15 l. Vadelmat alkavat nyt vuorostaan kypsyä pihassamme. Ensi viikko on varmasti niiden kannalta sesonkiviikko ja me kun vaarin kanssa ollaan juuri lomareissussa. No ei hätää olen pyytänyt kaikkia lapsia keräämään vuoropäivinä itselleen vadelmaa.

Me ollaan vaarin kanssa vuokrattu asuntoauto ja huomen illalla se sitten lähtee kohti Rovaniemeä. Alustavasti olemme ajatelleet että ainakin käymme Rovaniemi-Posio-Kuusamo ja sitten Itä-Suomea alas kotiin. Vaari uneksii jo Savollinnan muikuista ja lörtsyistä;) Onko teillä vinkata mitään mukavaa paikkaa missä kannattaisi käydä reitinvarrella? Tehän miut tunnette mistä tykkään! ;)

10 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Joensuun torila kannattaa käydä! Minäkin olen siellä tämän kuun lopun. Että jospa vaikka satuttaisiin nenäkkäin siellä :). Siinä torin vieressä on Taitokortteli, jossa on eri käsitöiden tekijöiden kauppoja. Siellä käyn joka kesä.

Anonyymi kirjoitti...

Mukavalta kuulostaa tuo teidän lomareitti. Tervetuloa Kuusamoon! Suosittelen ehdottomasti Posiolla Pentikkiä ja tolvan kylällä olevaa Korpihillaa. Varsinkin tuo Korpihilla on aivan ihana paikka, luulen että pitäisit siitä. Käyppäs kurkkaamassa heidän nettisivuja, saat vähän tietoa paikasta.

-Karina-

tarutikki kirjoitti...

Asuntoautoilu on hauskaa ja suosittelen Mikkelin Kenkäveroa, jos sitä kautta ajelette.

Kirsti kirjoitti...

Mukavalta kuulostaa reissunne. Meillä oli muuten sama, mutta Kuusamosta suunta Kemijärvelle.
Mukavaa lomareissua teille :)

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa Juvalle katsomaan Vanhaan malliin kirjottua näyttelyä Hildurin vintille.Vintillä on myös kirpputori,voi tehdä hyviä löytöjä.Näyttelyssä on pyyheliinapeittoja,liinoja ja pannumyssyjä.Talokin on näkemisenarvoinen vanha suojelukohde.Sijainti Savonlinnan ja Mikkelin välillä,Juvan keskustan kohdalla.Avoinna ma-pe 10-16,la 10-14.

Anonyymi kirjoitti...

Mukavalta tosiaan kuulostaa teidän reittinne ja kannattaa käydä Savonlinnan torilla,maistella Lippakioskilta saatavia Laurikaisen lörtsyjä, ovat muuten kaupungin parhaita lörtsyjä,nam! Kannatan myös edellisen kommentoijan ehdotusta Hildurin näyttelystä, kauniita liinoja ym. esillä ja kirpputorilta tekee tosiaan löytöjä! Ajelkaa myös ihmeessä Savonlinnaan tullessanne Punkaharjun maisemareittiä, kauniit on maisemat. Hauskaa matkaa teille!

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hyvää reissua Teille. Ja Itä-ja Etelä-Savo tutuksi.
Kun Savonlinnassa käytte niin ajakaa sieltä Sulkavan kautta tosi mutkaista tietä (elämys sekin) Puumalan kirkonkylään. Kaunis puukirkko keskellä kylää,ovet avoinna. Puumalansalmen silta,missä hissillä pääsee ylös näköala kahvioon,sky-bar. Vilkas kylä ja satama Saimaan rannalla. Kunnantalolla on matkailuinfo.Ja sitten Sahanlahden Kahvilaravintolaan vaikka syömään(Saimaan rannalla n.9 km Mikkeliin päin) Pistohiekan ja Lietveden maisemista nauttien Mikkeliä kohti ja siellä torille ja Kenkäveroon. Matkalla on Lietveden sillan kupeessa kioski,jossa voi nauttia vaikka pullakahvit tai jäätelöt ja portaat näköalatasanteelle mistä näkee taas kauas Saimaalle. Kauniita maisemia ja ennen Mikkeliä vielä Raijan Aitta, missä myydään pellavatuotteita ym.ihanaa.Opaste tien varressa.

Helmi

PikkuBertta kirjoitti...

Valamon ja Lintulan luostarissa kannattaa käydä...sijaitsee Varkauden ja Joensuun välissä..Karvion kanavan seutu sattuu samalle reitille...niin ja tietysti Kolilla....hyvää matkaa

PikkuBertta kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
MaMMeli kirjoitti...

Kiitos teille ihanaiset mukaista ja mielenkiintoisista vinkeistä! Olemme nyt juurii Juvalla ja matka jatkuu....palataan asiaan myöhemmin:)