torstai 19. maaliskuuta 2015

Pääsiäisjuttuja päiväkodilla

Meidän 3-5 vuotiaiden ryhmässä Pääsiäisvalmistelut alkoi. Tänään juttelimme hetkosella Pääsiäisen vietosta. Miksi sitä vietetään ja mitä lapset muistavat pääsiäisen vietosta heidän kotonaan. Lauloimme muutaman pääsiäislaulun esim. Pajukissoja pääsiäiseksi, nyt kana tipujansa kot kot kot ja pääsiäisaamuna. Aloimme askartelemaan tiput tai puput ja olemme suunnitelleet, että lapset koristelee myös rairuohopurkit ja virpomisvitsat. Tottakai lapset kylvävät myös rairuohot koristelemiinsa astioihin. Menemme myös virpomaan ja laulamaan vanhuksille. Meidän virpomisloru kuuluu näin: Virvon varvon tuorreeks terveeks tulevaks vuodeks, vitsa sulle, hymy mulle! Perinteeseemme on myös kuulunut seurakunnan järjestämä pääsiäisvaellus tai hartaus.

Kotonakin pitäisi riittää paukkuja Pääsiäisen vieton järjestämiseen. Kevät sisustusta, leipomista ja ruokajuttujen suunnittelua. Kaksi lampaanviulua on kyllä pakastimessa, että lammasta ainakin syödään. Tämä viikko on ollut niin raskas töissä, että en edes jaksa ajatella mitään suurempia.
SIIS KURAHOUSUJA.......

Huomenna sitten on SE päivä, että haemme Lyyli-haukkumme kotiin:) Sain viikolla kasvattajalta viestin, että Lyyli oli käynyt lääkärin tarkastuksessa ja sirutettu. Pikku.Neiti oli kuulemma lääkärissä reipas;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

onnea lyylin tuloon..... pääsiäisvalmistelut on kyllä niin ihania kun niitä tehdään lisääntyvässä valossa toisin kuin jouluna.itse olen kyllä niin pääsiäisimmeinen.huulillani maistuu jo mysi lahtisen lampaanviulu, nam.

Unelma kirjoitti...

Onnea , Lyyli.

Ihana pääsiäiskoriste.