lauantai 2. toukokuuta 2015

Mykoplasma

Tähän juttuun tämä kuva ei sitten liity tippaakaan, mutta kun tämän löysin niin oli pakko laittaa se teillekkin. Eikös ole söpö? Siinä meidän perhe 90-luvulla, kun Neiti oli vasta haaveissa;) Kuva on otettu samalla kun nuorempi poikamme oli 1-vuotis kuvissa.


Niin siis tämä yskä mistä teille kirjoitin. Vappupäiänä siis eilen aamulla oli henkinen kapasiteettini aika lopussa valvottuani melkein 3 viikkoa yöt. Joskus aamuyöstä vähän nukuin ja päivällä sain torkuttua jos en ollut töissä. Viime tiistaina kävin työterveyslääkärilla ja siitä asti olin sairaslomalla. Lääkäri määräsi antibiootit, astmakiekon ja limaa irrottavaa lääkettä. Yskä vaan paheni ja paniikki, kun meinasin tukehtua. Lääkkeistä ei ollut mitään apua ja astmkiekko kuivasi suuta ihan korpuksi.Vappuaamuna sitten sanoin Vaarille, että nyt tarviin apua! Soitin Tampereen koskiklinikalle ja ihmeekseni siellä vastasi "enkeliääninen"vastaanottoapulainen!!!! Hän kyseli vaivaani ja sanoi, että lääkäri Toivo Piippo olisi hyvä ja antoi ajan  Lääkäri oli heti hyvin luottamusta herättävä, määrätietoinen ja kuitenkin tuttavallinen. Hän kuunteli vuodatustani ja kuunteli keuhkojani. Pyysi puhaltamaan putkiloon saadakseen pef-arvoni. Sain tietekin kamalan yskänpuuskan siinä. Sitten hän totesi, että kaikki täsmäsi mykoplasmaan. Lääkitykseksi sain kortisoonikuurin, antibioottikuurin ja astmapiipun. Hän myös kirjoitti lähetteen verikokeisiin mycoplasman varmistamiseksi.

Jo illalla oli helpompi olla ja yskitti harvemmin. Uskon, että se kortisoni on aika nopea vaikuttamaan. Yöllä sain nukuttua jonkin verran ja päivälläkin olen torkkunut. Tukehtumisen tunteen seurauksena jäi mieleeni paniikintunne, joten sain myös nukahtamislääkettä, jota otan jos tuntuu, että en uskalla nukkua.Ihanaa, kunsaa apua ja ymmärrystä hyvältä lääkäriltä! Toivotaan nyt, että diagnoosi oli oikea ja paranen :)

10 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

Kiitos Mammeli! Meillä on eletty kamala yskä kaverina, nyt miehellä. Itsellänikin on pistellyt keuhkoa yskiessä, mutta eipä olisi mykoplasma tullut mieleen ilman postaustasi. Siitähän minulla oli itselläni lääkityskin joskus talvella. Nyt ei yskä valvota, vaan joku muu, mikä lie. Pyörin aikani sängyssä ja kieltämättä mietin sanaa mykoplasma... Pikaista tervehtymistä!

Helmi Nainen kirjoitti...

Parane pian, nyt kun jo alkuun pääsit!

Eeviregina kirjoitti...

Hyvä kun pääsit pätevälle lääkärille, ei se yskä taida ilman lääkkeitä lähteä.
Äidillä oli astma 40 vuotta ja joskus alkuaikoina se oli todella kamalaa, kun meinasi tukehtua eikä niitä lääkkeitäkään ollut niin hyviä kuin nykyään. Serkkuni meinasi tukehtua kotiin, juuri ja juuri sai soitettua ambulanssin ja avattua oven. Hän oli viikon sairaalassa ja tuli hyvien lääkkeiden kanssa kotiin.
Pikaista paranemista ja hyvää toukokuuta!

Heli kirjoitti...

Tuo mykoplasma voi kuulemma olla tosi pitkäkestoinen "kaveri". Itse en ole kokenut, mutta moni on sen sairastanut. Yhdellä tutulla oli myös sellanen kuin keuhkoklamydia (!), jos oikein muistan niin yhtä aikaa mykoplasman kanssa. Oli todella kauan ja sitkeästi kipeänä niiden takia.

Toivottavasti paranet pian - hienoa kun pääsit hyvälle lääkärille! Itsekin kävin pitkäaikaisten vaivojen takia viimein lääkärissä ja oli niin hieno tunne, kun lääkäri oikeasti kuunteli, ymmärsi ja otti tosissaan, ja nyt sitten aletaan tutkia mikä mua vaivaa.

Iloista kevättä sinne!

Anonyymi kirjoitti...

Meillä 3-vee poti kovaa yskää flunssan jälkeen. Viimein tuli päivä, että yski lähes tauotta tunti tolkulla. Sai myös kortisoonia tabletteina ja avaavaa ja lisäksi antibiootin mahdolliseen korvatulehdukseen. Meillä ei puhuttu mykoplasmasta mitään, mutta oireet kuulostaa hyvin smanlaisilta kuin sinulla.
Myöhemmin todettiin astma ja eläin-ja siitepölyallergioita ja kortisoni menee päivittäin. Mutta tuon yskän ja ekan kortisonin jälkeen ei ole sairastanut kertaakaan. Ja kyseessä on lapsi, joka on ollut aina kipeenä, kun on vähänkin ollut tauteja liikkeellä.
No samoilla oireilla on monenlaisia vaivoja, mutta kyse voi olla muustakin. Toivottavasti on se mykoplasma. Ja olipa mikä tahansa, niin paranemista!

mustakissa kirjoitti...

Aivan mahtava kuva!

Pikaista paranemista, jo oletkin saanut kärsiä pitkään.

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä! Minulla on ollut Mykoplasma ja se kesti kaikkinensa 7 kuukautta!olin ivan hermoni menettää ! välillä oli parempi jakso ja taas huonompi.kyllä loppujen lopuksi parani! mukavaa kevättä! t.Arja

Anonyymi kirjoitti...

Tämä sama kuva tuli bongattua ANOPIN sukukirjasta! :) t:kummityttö

MaMMeli kirjoitti...

Hih, kiva kun kävit kummityttö kylässä täällä ja kaikki muutkin kommentoijat:)

Kimberly Williams kirjoitti...

OLEN TÄYSIN VAPAA HERPESEN VIRUSTA
Herpes on vakava ja toistuva sairaus, jota ei voida parantaa lääkkeillä tai USA: n lääkäreiden injektioilla. Mutta paras tapa taistella ja päästä eroon herpesviruksesta pysyvästi on ottaa luonnollisia kasviperäisiä lääkkeitä, minä punoitan DR JAMESista, suuresta hebalilääkäristä, joka parantaa HIV-viruksen ihmisiä tehokkaalla kasviperäisellä lääkkeellään. Otin häneen yhteyttä selvittääkseen, kuinka hän voisi auttaa minua, ja hän kertoi minulle, ettei minun pitäisi koskaan olla huolissani siitä, että hän auttaisi minua luonnollisten yrttien lääkkeessä! Kahden päivän yhteydenoton jälkeen hän kertoi minulle, että lääke on valmis, ja lähetti sen minulle DHL COURIER SERVICE -palvelun kautta ja se sai minut 3 päivässä! Käytin lääkitystä hänen määräämänsä minulle (aamulla ja illalla) ja parannin! Se on todella kuin unelma, mutta olen niin onnellinen! Ihmisille, jotka kärsivät seuraavista sairauksista: Ekseema, vyöruusu, MS, Bullous Pemphigoid, diabetes, syöpä, PCOS, kilpirauhasen vajaatoiminta, emättimen ihottumat, herpes, keuhkoahtaumatauti, HIV, niveltulehdus, Hpv, maksasairaus, autoimmuunisairaudet, Parkinsonin tauti, lupus ja muut ota yhteyttä häneen rohdosvalmisteensa vuoksi, koska olen elävä todistaja ja olen parantunut herpesviruksesta. ja DR James-lääkitys on laillista. Lähetin hänelle mitä hän pyysi, ja hän lähetti minulle lääkityksen, jota otin 2 viikkoa, ja tänään olen täällä negatiivisilla tuloksilla. Kun menin testiin, olin niin iloinen, kun otin hänen yrttiseoslääkkeensä. OTA YHTEYTTÄ DR JAMESIN PYSYVÄÄ VASTAA KOSKEVA Sähköposti: drjamesherbalmix@gmail.com
Hän on hyvä mies ja auttaa sinua