lauantai 16. tammikuuta 2016

Luonnonlait

 Muistatteko kun saimme Kivimäkeen syksyllä 2 uutta kananeitiä? Ruskea sai nimekseen Vieno ja vaalea Kaino. Joulukuun alussa säiden ollessa lämpimiä ja lumettomia. päästin kanalanväen pihaan vapaana niin kuin kesälläkin. Illansuussa kun menin kanoja katsomaan ovatko jo menneet sisälle niin huomasin Kainon kadonneen? Mietin ja surin, kuka on Kainon vienyt? Suloinen kana joka söi kädestäni oli poissa.....
 Oliko Kainon vienyt kettu, haukka vai joku muu?
 Parin viikon päästä taas päästin kanat ulos pellolle, kun sen kuopiminen on niiden lempipuuhaa. Vähän ajan päästä Vaai meni alapihalle ja häntä kohtasi kamala näky!
Näky oli kuulemma jokseenkin tälläinen (kuva on otettu netistä). Vaarin yllättäessä kanahaukan se lensi puuhun kyttäämään tlannetta ja vaarin soittaessa auton pilliä haukka lensi pois. Vain raadeltu kanamme virui maassa. Vaari haki minut ja surullinen näky oli edessäni. Kana oli jo osittain syöty ja jalassa näin sinisen rannekkeen josta totesin sen olevan Salli. Vaari hautasi Sallin metsään. Nyt emme enää päästä kanoja vapaaksi ja suren jo ensi kesää....Eikö kanamme voi olla enää koskaan pellolla vapaana!

Kiinnyin varsinkin Kainoon niin kovasti, että ihan itketti kanojen kohtalo. Löysin muutamn vaalean Kainon sulan ja ajattelin tehdä niistä itselleni rintakorun muistoksi! Luonto on julma ja sen edessä ei voi kuin taipua......

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luonto ei ole julma, haukka söi kanan nälkäänsä, henkiinjääminen kun oli sillekin tärkeää. Ihminen, joka ampuu lintuja huvikseen, ei siis ravinnonpuuteeseensa, on julma. Oletkos koskaan tavannut julmaa, kieroa tai petollista eläintä? Minä en. Entä ihmistä? Ja vaikka miten pitkään voisin jatkaa nimenomaan ihmisen julmuudesta monilla eri tavoilla. Surullista, että lemmikkikanat kohtasivat tällaisen lopun, toisen pelastus on toisen kohtalo, niin se vaan menee. Uudet kanat vaan tilalle ja elämä jatkuu.

Anonyymi kirjoitti...

Nälkäänsä se kanahaukka ne söi.
Kotikissa taitaa olla niitä harvoja eläimiä, jotka metsästävät (jyrsijöitä, pikkulintuja omistajan niin salliessa)enemmän kuin syövät.