tiistai 5. heinäkuuta 2016

Isännän ja emännän puuhia Kivimäessä

 Nyt kun on loma saa tehdä mitä haluaa ja minähän haluan värjätä lankoja. Ensimmäisen erän värjäsin lubiinin sinililoilla kukilla ja toisen lubiinin lehdillä ja varsilla.
 Fanttilankaa ja villalankaa värjäsin tuo vihreä väri tuli kukista ja keltainen lehdistäja varsista.
 Kuvat ei tee väreille ollenkaan oikeutta, sillä värit ovat luonnossa paljon kirkkaammat ja kauniimmat. Värjäsin myös kuusenkävyillä ja siitä langasta tuli rusken/beige.
 Vaari se taas alkoi tekemään uusia vadelmapenkkejä.
 Pinsiön taimistolta vaari haki  vadelman taimia ottavaa 42 kpl ja muskokaa 41 kpl. Ensi vuonna odotetaankin sitten isoa satoa :)
 Mahdoton villakasa lähti Hilmalta kun keritsin sen saksilla.
 Tyytyväinen tyttö tuli kun päästin sen turkistaan.
Siiri odottaa nyt vuoroaan, kun tulee poutaa niin sitten taas mammelin sakset heiluu,)

Tälläisiä kesäpuuhia täällä tällä kertaa....Uusia korujakin olen tehnyt, mutta toisella kertaa niistä;)

4 kommenttia:

mustakissa kirjoitti...

Sehän se on parasta kun saa tehdä mitä tykkää! Lupiineilla saakin todella kaunista vihreää ja olempa joskus saanut jopa sinistäkin:)

Sirkku kirjoitti...

Yritin tihrustaa, onko tuo vadelmapenkin kateaine ihan tavallista mustaa muovia? Houkuttaisi minuakin vadelmamaan uusiminen.
En ole aikoihin ehtinyt lukemaan kuulumisiasi ja ilokseni huomasin teilläkin olevan iloa pienistä tipuista. Ensimmäiset kanaäidin (oikeammin kahden mamman) hautomat poikaset meillekin syntyi muutama viikko sitten. On ne vaan niin terhakoita ja reippaita ja äidit ottavat tehtävänsä myös tosissaan. Ihanaa kesän jatkoa sinulle ja vaarille!

MaMMeli kirjoitti...

Hei Sirkku!
Kateaine on juurikin mustaa "mansikkamuovia".penkkirivien keskelle vaari kylvi nurmikon niin sitten on helppo ajaa se päältäajettavalla niin pysyy siistinä. Juu liikuttavaa on tuo kanaemon huolehtiminen pienistään, mutta viimeksi se kyllä hylkäsi poikasensa aika pian kun alkoi uusia hautomaan. Nyt edelliset nuorikot ovat vähän hukassa kun äiti niistä ei enää välitä. Mukavaa kesän jatkoa teille ja olen niin onnellinen puolestanne kun saatte siellä rakkaassa paikassa asua <3

Sirkku kirjoitti...

Kiitos! Kyllä jäi tältä kesältä vadelmapenkkien laitto, kun Taivaan Isä järjesti ihan liki pihapiiriä sellaisen vadelmayllätyksen, etten ole ennen nähnyt. Ihan tuossa kuusiaidan takana, vanhan lehmihaan paikalla, on puolen hehtaarin alueella sellainen vatukko marjoineen, että tänä kesänä ei tarvitse lähteä vattuja etsimään sen kauempaa. Olen nyt kaksi päivää käynyt aluetta läpi ja tallannut sinne kulkupolkuja ja samalla kerännyt useamman kilon vadelmia. Alueella näkyy olevan myös useampi villinä kasvanut viinimarjapensaskin, joihin tulee runsas sato.