maanantai 26. syyskuuta 2016

syksyn kujeet


 Kuva on otettu meidän aittasta markkinapäivänä ja kuvaaja on Jani Taipale.

Illat pimenee yhä aikaisemmin ja syksy tuntuu jo saavan otetta luonnosta ja mammelistakin. No, minulle syksy on tietenkin ikävää kesästä, mutta paljon muutakin. Uudet askartelut ja käsityöt suorastaan hyökkäävät mieleeni ja käsiini;)

Näpsä on taas alkanut ja tilkkutöillä aloitettiin. Minä aloitin kahden sohvatyynyn materiaalin hankkimisella ja tilkkujen leikkaamisella. Tarkoituksenani on tilkkujen päälle aplikoida kukko ja lammas. Kotona taas puikot alkoi heilumaan ja aloitin kutomaan itselleni villatakkia itse värjäämistäni omien lampaiden villalangasta.

Joulumyyjäisiin aloin jo ideoimaan uusia korumalleja fanttilangasta, koristeltuja vanerisydämiä, käpykransseja ym. Ei tässä jouda oikein edes kotihommia tekemään kun kaikki aika ja voimat menee töissä ja näissä käsityö/askartelu hömppähommissa.

Syksyllä aloitin eskaritätinä ja uudet mielenkiintoiset haasteet on töissäkin. Päivät suorastaan juoksee kun niin monenlaista puuhaa on lasten kanssa. Huomenna esimerkiksi toinen ryhmä tekee esikoulutehtäviä ja minun ryhmäni työskentelee pajassa. Pajassa painetaan pullovärillä ja porkkanalla A-kirjaimia. Tänä syksynä olemme mm. käyneet puolukassa, tehneet jo monta metsäretkeä, käyty kirjastossa, maalattu syksyn lehtiä, piirretty omat kuvat huiske-puuhun, leivottu, tehty omat salaatit, pelattu pihapelejä, käyty yleisurheilemassa koulun kentällä, leikitty, muovailtu, väritelty ym.ym.. Ei tässä siis kerkiä syksystä masentumaan.

Kaikille teille toivon mukavaa syksynjatkoa ja jos syksy on teille peikko niin keksikää jotakin kivaa puuhaa niin mieli virkistyy :)

2 kommenttia:

Eeviregina kirjoitti...

Ihanan tunnelmainen kuva! Mulla riittää vielä syksyn kausitöitä ensi kuussakin, mutta sormet syyhyäisi jo virkkuukoukkua ja puikkoja käsiin! Olisi jo niin ideoita, kunhan olisi aikaa istua sisällä.
No, kylläpä se talvi, kylmyys ja pimeys sieltä joskus tulee, silloin on kivaa olla sisällä. Huomenna menen hakemaan lisää vinkkejä Seinäjoen käsityömessuilta.

Taina kirjoitti...

Hauskoja syksyn suunnitelmia! :)
Iloista lokakuuta sinne! <3