lauantai 3. syyskuuta 2016

Kummila

 Minun kummilani sijaitsi Hämeenkyrössä. Kummilaani Mahnalassa liittyy paljon rakkaita muistoja. Kävimme tänään katsomassa kummieni kotia, joka on nykyisin ihan vieraiden omistuksessa. Heidän pihapiiriinsä meni ja menee yhä vieläkin koivukuja.
 Tontilla on vielä pystyssä aittarakennus, omakotitalo jonka kummini rakensivat ja
 vanha iso navetta/talli rakennus. Kummeillani oli maansiirtofirma ja he ostivat tämän vanhan kartanotilan minun ollessani n.5 vuotias. Lähellä rannassa heillä oli vielä ihana saunamökki, mutta sinne emme uskaltaneet mennä "vakoilemaan".
 Maisemat ovat siellä tosi kauniit ja haikea olo valtasi mieleni sillä lapsuuden asiat valtasivat mieleni.
 Mahnalasta ajellessamme kirkolle päin tuli vastaantilamyymälä kahvila.
 aurinkoisella ilmalla tämä paikka olisi vielä upeampi.
 Siellä oli vaikka mitä tilatuotteita myynnissä mm. perunoita, omenia, marjoja, juureksia, lampaanlihaa, mehuja, hilloja, yrttejä ym. ym.Vaari osti maukkaita omenia muutaman kilon ja omenahilloa purkin kotiin  vietäväksi.
 No mammelinhan hurmasivat tilan eläimet tietenkin :) Vuohille oli tehty kiva "tornitalo" minne meni vaijeri, jossa oli pieni kippo jonka sisällä sai torniin laittaa vuohille kuivaa leipää. Kipikaki kaksivuohista sinne kiipesi ja nappasi herkut!

 Komia musta kukko kanarouvineen oli tilan pihassa viihtyisässähäkissä, jossa niillä oli kiva mökki.


 Matka jatkui Hämeenkyrön keskustaan kerrostalon luo, jossakummitätini asui viimeiset vuotensa leskenä ollessaan. Talon päädyssä sijaitsee hassu kukkakauppa, josta saa kukkia 24h Ajattelin ostaa kummieni haudalle kukan ja pyörin ja hyörin kukkakädessä liikkeessä ja myyjää ei vain kuulunut. Lopulta huomasin seinällä lapun, jossa pyydettiin laittamaan ostoksen nimi lappuun ja raha muoviseen pussiin ja sen jälkeen ne lukolliseen lippaaseen. Liikkeessä luki, että siellä on kameravalvonta...hih pääsin siis piilokameraan;)

 Hämeenkyrön hautausmaasijaitsee kauniilla paikalla.

Lopulta olimme haudan luona....Muistan kun olin 9-vuotias kun kummisetäni kuoli ja 26v kun kummitätini kuoli ja laskin aikanaan molempien hautajaisissa kukat, joissa luki: Nukkuos Kummisetä/kummitäti unta rauhaisaa......

Kävimme myös tienkin paikallisella kirppiksellä ja sieltäpä löytöjä löysin joista kertonen seuraavassa postauksessa:)


1 kommentti:

anumorchy kirjoitti...

Hyvällä ystävällä oli mummola Mahnalassa. Kehui aina miten kaunista seutua se on.