perjantai 9. maaliskuuta 2018

Ensimmäinen nahkatyö näpsässä

Tiistaina alkoi uusi jakso näpsässä. Teemme tässä jaksossa nahasta ainakin koruja, kirjanmerkin ja laukun. Ensimmäinen työni oli tämä silmälasikotelo. Tutustuimme ensin erilaisiin nahkoihin ja työvälineisiin, joita tarvitsemme nahkätöissä. Ensin ajattelin, että tämä ei taida olla minun juttuni, mutta kohta jo huomasin olevani ihan innoissani!
En ole koskaan tehnyt nahasta mitään ja siksi onkin mielenkiintoista tutustua ja kokeilla uutta. Kukkakuvion painoin leimasimella ja vasaralla annoin vähän vauhtia ja pienet lehdet painoin sellaisella kuvioraudalla, joka on vartavasten tarkoitettu nahan kuviointiin. Kuvioita painettaessa nahka kostutetaan ensin vedellä niin saa kuviot paremmin näkyviin. Painaminen ja nahan ompeleminen oli mukavaa, mutta nahan leikkaaminen suoraan ja millilleen vaatii tälläiselta suurpiirteiseltä hermoja. Nahkaan painoin sellaisella haarukan tapaisella ja vasaralla ompeleen reijät. Kahteen neulaan vahalanka ja sitten käsin pistelin valmiista reijistä. Ensi kerralla kuulemma teemme nahasta jonkun korun itsellemme.

Huomenna menen käymään Tampereella äitini luona. Lauantaiksi ei ole ihmeempiä suunnitelmia, mutta sunnuntaina lähdemme Vaarin kanssa 11-vuotiaan tyttären pojan jääkiekkopeliin Hämeenlinnaan. Meillä on ollut vaariseni kanssa mukava talvi, kun olemme saaneet taas seurata lastenlasten pelejä lähes joka viikonloppu. Jokainen poika on niin erilainen ja on mielenkiintoista seurata poikien kehittymistä. Mukavaa loppuviikkoa teille lukijoille :)

2 kommenttia:

Päden paja kirjoitti...

Hieno kotelo! On kiva kun pääsee kokeilemaan eri materiaaleja ja välineitä:) Mukavaa alkavaa viikonloppua❤

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

Vautsi, kivan näköinen! Mukavaa viikonloppua <3