maanantai 27. helmikuuta 2012

Kaunis

Minun silmissäni kaikki lapseni ovat kauniita <3 Niin myös eläinlapset......kauneushan on katsojan silmissä sanotaan.....Mutta eikös Alma olekkin kaunis?
MUTTA, vaikka Alma on kaunis, rakas ja kiltti niin silti en suosittele kellekkään kultastanoutajaa........KOSKA tämä kultsu ainakin TYÖLLISTÄÄÄÄÄÄÄÄÄ kamalasti!!! Tuntuu että sillä on kaksi karvanlähtöä vuodessa, toinen kestää 6 kk ja toinen 1/2 vuotta;) Karvaa on koko huusholli täynnä, vaikka imuri kuinka laulaisi. Jos meidän perhe lähtee juhlimaan mustissa vaatteissa joudumme harjaamaan teippiharjalla päästä varpaisiin toisemme vielä tuulikaapissa. Välillä käy mielessä, että jaksanko tätä n. 10 vuotta???

Alma pelästytti meidät lauantai-iltana tosissaan!!! Se varasti Neidin treenikassista laatikon ibumaxsia.Tutkimme pakkauksen ja tulimme siihen tulokseen, että ystävämme oli syönyt 2-4 tablettia. Päivystävän eläinlääkärin puhelinnumero ja koko systeemi oli muuttunut. Menin nettiin ja tutkin koiran lääkemyrkytystä sieltä....APUA ibumax kuuluu TODELLA vaarallisiin lääkkeisiin koiralle. Lääkehiiltä ei ollut kotona ja koiran oksennuttamisesta oltiin kahtamieltä. Jossakin neuvottiin antamaan raakaa kananmunaa ja annoinkin sitä heti Almalle...sitä lääkettähän on omasta takaa;) Jostakin luin, että koira kestää tätä lääkettä 50 mg/kg ja laskin, että Alman kohdalla se tarkoittaa 3,8 tablettia. No sitten odoteltiin ja tarkkailtiin......Alma vaikutti pirteältä omalta itsestään, kunnes alkoi nukkumaan. Yön aikana kävin tutkimassa pari kertaa Alman vointia ja hyvältän se vaikutti. Aamulla Alma haukkui mammelin hereille ja iloisena lähti pissalle:D Netissä kerrottiin, että ibumax aiheutta koiralle vatsahaavaa, veristä ripulia, oksentelua ja munuaisten tuhoutumista.....siis pienelle koiralle ihan pieni annos voi olla kohtalokas!!!!! Tällä kertaa selvittiin pelkällä säikähdyksellä......Aamulla helpottuneena viisastelin neitoselle, että Alma nukkui niin sikeästi, kun ei sitä särkenyt mistään;) Neitonen ei tälle vitsille nauranut!

15 kommenttia:

Leila kirjoitti...

Alma karvakorva söpöliini,järjesti mammelille vauhtia ja vaarallisen tilanteen,onneksi kaikki kääntyi parhain päin.Muistan tuon karvarumban kun meillä oli kultainen noutaja 14vuotta.Kyllä mammeli jaksaa kun Alma aikuistuu niin järkevöityy ja kesällä ulkosalla tuuli puhaltaa Alman karvapeitettä ja lennättää taivaantuuliin.

Johanna kirjoitti...

On kaunis Alma :)!

Minunkin koira söi joskus aikoinaan pilleireitä jotka eivät olleet sille tarkoitettuja. Muistelen että sain ohjeeksi oksennuttaa sen antamalla pieni määrä suolaa (jos nyt oikein muistan), ja antamalla hiilitablettia sen jälkeen.

Katja kirjoitti...

Kaikkea noiden karvaisten lasten kanssa sattuukin. Onneksi ei käynyt pahasti!
Meillä on taas Kaapo vierailulla viikon verran ja kyllä huomaa. Koirankarvaa on ihan joka puolella. Sanoinkin tytölle että koira saa tula seuraavan kerran kesällä kun voin pitää sen ulkona. Vaan tapani tietäen koira on taas viikon päästä täällä :))

tarutikki kirjoitti...

Tutulta kuulostaa teippiharjan käyttö. Meilläkin karvoja on joka paikassa ja kaikkialla. Mutta poiskaan en noita antaisi.
Onneksi selvisitte säikähdyksellä.

Sara kirjoitti...

Ou nou..Onneksi Alma ja te muut selvisitte pelkällä säikähdyksellä..

Anonyymi kirjoitti...

No jopas Alma säikäytteli siellä :/ Ei varmasti tyttöä naurattanut mutta minusta tuo annos jäi niin pieneksi ettei siitä yhdellä kerta-annoksella ole vaaraksi,juu ja ihan vaan minun mielipide tuo ;)Kaunishan tuo on eikä näin kuvaa ihastellessa huomaa karvanlähtöä laisinkaan ;D no juu,kyllä nuo kaksi kattiakin jättää jälkensä...joka paikassa tuntuu olevan karvatuppoja...
Haleja sinne <3

Marge kirjoitti...

No huh huh!! Voi, sitä Almaa! Kirjoitit jälleen niin mukaansatempaavalla tavalla:)
Kuule, tiedän tuon tunteen, kun saa teippiharjata vaatteensa ennen ulos lähtöä...;D Kaapolla on vähän sama peli;) No, oli tuo talvi rauhalllisempi sen suhteen, mutta on kyllä karvaa lähtenyt parina viiime vuonna melkein koko ajan. Kerran sitä ihmettelin eläinlääkärilläkin ja hän sanoi monien kissojen ja koirien omistajien ihmetteevän samaa. Epäili, että ilmat ovat sen verran muuttuneet, että vaikuttaa karvanlähtöönkin, en tiedä sitten. Ehkä tietyt vitamiinit auttavat turkiinkin, tietty ruoka? Olen joskus antanut Kaapolle sellaista öljyä, joka sopii sekä kissoille että koiille ja kal, se on hyvä kissoille myös:) Joka tapauksessa Kaapon seesteisempi karvanlähtökausi alkaa taas kohta olemaan mennyttä, sillä alan jälleen enemmän kaivata sitä teippiharjaa...;D
Koita jaksaa, Mammeli-hyvä!!:)♥

Marge kirjoitti...

Siis tarkoitin koirille ja sanaa kala kissojen ruoasta puhuttaessa...;D On parempi mennä jo nukkumaan, kun silmät näin harittaa, siis hyvää yötä, ystävä!:)

Marge kirjoitti...

Ps, Aivan IHANA tuo napuritalo juttu!!!!!♥ ONNEA!:))

Ja niin kauniisti ja hauskasti kerrottu!;)

Anonyymi kirjoitti...

mekin puheltiin labukkaa ottaessa että tommonen lyhytkarvanen,helppohoitonen,mutta niitä mustia karvanpätkiä leijuu pöydille ja joka paikkaan.yhtään evästä en töissä avaa ettenkö yhden karvan kumminkin sieltä noukkisi ja imurin säiliö tulee aina täyteen erään neidin jäljiltä.mutta pientä se on maailman murheissa,on ne vaan niin rakkaita. ja ps.alma on todella kaunis!

Marianne kirjoitti...

Voi Alma D: Onneksi ei käynyt kuinkaan.
Täällä myös yksi teippiharjan suurkuluttaja nostaa kättään. Karvaa siellä ja täällä :)

Irmastiina kirjoitti...

hui hirveetä mikä tilanne...

Alma ON kaunis...

Villa Harmonia kirjoitti...

Alma on kaunis :) Mutta niin on minun mielestäni meidän kaikki kolme labbista :) Ja voin kertoa että tuo karvanlähtö rumba oli ihan hirvittävää silloin aikoinaan kun pidettiin koiraa paljon sisällä. Nyttemmin meillä kolme labbista ja ollaan yritetty pitää heitä ulkosalla aina kelien salliessa, nauttivat pihalla olosta todella paljon :) Täytyy tunnustaa että nuota kaikkia kolmea koiraa en pitäisi sisällä kokopäiväisesti, saisin varmaan siivoushermoromahduksen :) Onneksi selvisitte säikähdyksellä :) Mukavaa viikkoa! :)

Heli kirjoitti...

Täällä kanssa terveisiä karvaisesta talosta!

Ennen kuin meillä oli eläimiä, inhosin tosi kovasti kylässä käydessä sitä kun karvaa tarttui joka vaatteeseen. Hysteerisimmilläni vaihdoin jopa lasten vaatteet oven rakosessa.... *noloa*

Mutta nyt meillä näitä karvaisia riittää, tällä hetkellä se 5 kpl, joten on voinut unohtaa karvojen kauhistelut jo vuosia sitten. Enkä mä edes siivoile mitenkään sen ahkerammin.. eikä meillä ole tarrarullaa olemassakaan. Ja silti mustia vaatteita pidän pääasiassa. =) Kaikkeen tottuu..

Ja onneksi Almalle ei käynyt kuinkaan! Meillä ei ole elukat koskaan syöneet mitään vaarallista, mutta meillä on sit juostu naulaan niin näppärästi kierteellä, että etutassusta rullautu nahka 5cm matkalta, kuin sukka jalasta.. ja ihan vaan meidän ihmisten jättämiä remonttirojuja oli pihalla! Ehkä kymmenennellä yrittämällä osui viimein puhelinnumero eläinlääkärille oikeaan, kun kädet tärisi sinne soittaessa niin pahasti...

Ruususuun äiti kirjoitti...

Kaunis on! Ja onneksi ei sattunut pahemmin, kaikki meinaa täälläkin tuolla koiruudella suuhun mennä! Mukavaa viikkoa sinne!