tiistai 18. elokuuta 2009

Lapsuuden purkit

Nämä purkit kuuluvat lapsuuteeni 60-luvulle. Sinivalkoisessa purkissa oli "makaota", niin kuin meillä sanottiin. Ruusupurkki oli taas kahvia varten. Purkkiin mahtui kahvia 1/4 kg ja muistaisin, että silloin ei 1/2 kg kahvipaketteja ollut edes myynnissä. En tiedä mihin meidän omat purkit katosivat, mutta nämä olen ostanut antiikkimessuilta. Oli pakko saada ne kun ne näin:) Merkatun pöytäliinan olen joskus ostanut huutonetistä.

9 kommenttia:

TeeKoo kirjoitti...

Ihania muistoja purkeissasi :) Jotenkin kotoinen sana tuo "makao"!
Sain täälläpäin olevasta srk:n kirppikseltä viime viikolla vanhan peltisensinisävyisen kahvipurkin (jossa teksti "kahvi") ihan ilmaiseksi koska se oli hiukan rikki... Minulle kelpasi hyvin :) Tosin en tiedä mitä siihen laitan, jos ei muuta niin lapsille leikkeihin leikkimökkiin :)

Anna kirjoitti...

Ihania nuo vanhat jutut niin paljon lämpimiä muistoja nousee mieleen varsinkin tuosta sinisestä purkista lie meilläkin sellainen ollut.

vanamo kirjoitti...

Tuo sininen purkki oli meilla kotona minunkin lapsuudessani. Aitini oli sen jossain vaiheessa havittanyt ja kun eraan kerran samanlainen tuli kirpulla vastaan olihan se ostettava:)

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Minullakin on tuollainen purkki..nostalgia kunniaan...

Marja kirjoitti...

Täytyy nyt sanoa, että miessä lie sininen purkki nyt on, mutta siellä oli aina "kryynejä". Mukavia nuo vanhat purkit, joskus niitä löytyy - ihan vaikka koristeeksi - pitäisikö alkaa ihan kerätä niitä.

Kris kirjoitti...

Löysin kaksi samanlaista sinistä purkkia mökillä liiteristä, molemmat täynnä nauloja ja ruuveja.... onneksi sain pelastettua purkit sieltä!!
Saiko sitä kaakaota silloin ostaa näissä sinisissä purkeissa? Mustaakseni meilläkin oli kaakaota niissä...

MariaK kirjoitti...

Upeita! Muistan nuo pienet vanhat purkit, vaikka sinua nuorempi olenkin. Sukumökillä on tuonnäköinen kahvipurki. Valitettavasti niin ahkerassa käytössä, että tyydyn vain ihailemaan. Liina on suloinen. Tuollaiseen kun saisi mallikuvion...

mammeli kirjoitti...

Juu, muistaisin, että sitä kaakaota myytiin noissa purkeissa. Kyllä monet "aarteet" on tullut heitettyä pois, silloin kun ei vielä ymmärtänyt hyvän päälle :)

trina kirjoitti...

Osuin sivuillesi jotain kautta ja huomasin tuon ruusu/kukka-purkin. Sattuuko sen kyljessä lukemaan 'Vilen'? Löysin samanmallisen orvokkipurkin meidän mökiltä ja mietin onkohan sarjaa olemassa enemmän. Ilmeisesti on, kiva tietää :)