lauantai 19. joulukuuta 2009

Lauantain tohinat

Ostimme tänään uusia jouluvaloja. Tässä niistä tähtivalot, jotka on sopivat kahteen pikkuikkunaan yläkerrassa isännän työhuoneeseen ja opiskelijapojan huoneeseen. Muista valoista myöhemmin....
Perunalaatikot on vihdoin uunissa. Imellytin niitä soseutettuna ja vehnäjauhojen kanssa ensin 4 h uunissa 50 asteessa. Lisäsin siirappia, suolaa, maustepippuria, muskottia ja maitoa. Jaoin soseen vuokiin ja pinnalle vähän voita. Nyt ne on uunissa paistumassa 170 asteessa. Nam..perunalaatikko on yksi mun herkuista:)
Niin ja se siivous...kodinhoitohuone ja pukuhuone siivottu, muut huoneet järjestelty, mutta imuriin en ole vielä koskenut. Yritän sen delekoida ukkokullalle ja minä pesen sitten lattiat ja pyyhin pölyt. Perinteisesti ukkeli pesee saunan ja vessat, kohta kolmenkymmenen vuoden koulutuksella:)

5 kommenttia:

-T kirjoitti...

Perunalaatikko on kyllä hyvää! Joskus olen laittanut bataattia sekaan ja sekin on oikein maittavaa :) Meillä oli porkkanalaatikkopäivä täällä tänään, sekin on lemppariani :)
Oikein ihanaa neljättä adventti!!!

Siru71 kirjoitti...

Perunalaatikko on parasta! Meillä on sama perinne kuin teillä, mies pesee saunan aina.

Mari kirjoitti...

Perunalaatikkoa kyllä pitäisi kokeilla. Meillä ei ole ikinä ollut, se kuulostaa hyvälle! Meillä on vielä joulusiivoukset tekemättä, huoks...
Minulla olikin jäänyt monta postausta väliin, mukavia jouluisia juttuja löytyi :)

Krisse kirjoitti...

Mahtava työnjako teillä noissa siivouspuuhissa...hienoa!

Perunalaatikko yksi minunkin suosikeistani...ykkönen! Miten säilytät laatikot jouluun asti? Pakastatko?

Katja kirjoitti...

Imelletty perunalaatikko on parasta! Meillä tunnetaan nimellä tuuvinki.