keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Iltatoimilla nähtyäLähdin antamaan lampaille iltaruokaa ja vaihtamaan niille raikasta vettä. Ihailin mennessäni punertavaa taivaanrantaa ja lampolaan päin kävellessäni ihmettelin, että mikä rapisee meidän tammessa?

Nuppu-neitihän se siellä tiirailee näkymiä:) Meidän kissoilla on kyllä kissanpäivät, kun niillä on niin paljon tilaa ulkona etsiä hiiriä ja tutkia jännittäviä paikkoja:)
Lampolan vieressä on tämä kellari ja se on kyllä mahtava, koska siellä säilyy perunat hyvin pitkälle kesään. Kellarissa on myös hyvä säilyttää kesällä esim. limsoja ja kylmää juotavaa saa kesä kuumallakin. Hillot ja mehut säilytän aina pakastimessa, ei tarvita niin paljon sokeria ja jotekin tuntuu, että maku on tuoreempi kuin kellarissa säilytettynä.

Niin lampaat sai heinänsä, puuroa ja salaattia sekä raikasta vettä....Hilma ja Helmi ovat kyllä niin sanoisinko....reheviä...ovat siis hyvin ruokittuja:)

Vaarin kanssa ollaan nyt kaksin muutaman päivän, kun lukiolainen meni auttamaan veljeänsä vauvan hoidossa. Miniä on pari päivää sairaalassa, joten kummitäti riensi apuun hoitamaan pikku-kultaansa. Naurattaa ihan, kuinka sisarukset pärjäävät yösyötöissä;)

9 kommenttia:

Susanne kirjoitti...

Minäkin ihailin illansuussa taivasta ja oranssin värisenä laskevaa aurinkoa. Oli kyllä upea.

Teillä on siellä eläimillä hyvä olla. On aina niin mukava lukea kirjoituksiasi niistä.

Tuollainen kellari on mahtava. Meillä tuollaista kellaria ei ole mutta mieluusti tuollaisen ottaisin.

Sirkku kirjoitti...

Onko tuo kellari rakennettu "teidän aikana"?
Jos on, kerro joskus pääpiirteittäin sen suunnittelusta, rakennustavasta, materiaaleista, sijainnista ym:sta, mitä katsot oleelliseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Miekin olisin kiinnostunu tuosta kellarista, koska yritän ylipuhua vanhempiani uusimaan heidän kellariaan. Se on vuodelta x ja sinne on maailman kuvottavinta mennä maan alle, pimeeseen, multaset rappuset/seinät ja julmetun paljon öttiäisiä ;D Oon jossain lehessä nähny ihanan uuden kellarin, valkosella seinät, kattovalo (!), ei öttiäisiä ;D
t. Merja

MaMMeli kirjoitti...

Kellari on rakennettu n. 8 vuotta sitten elementeistä. Äitini ja isäpuoleni sen ovat rakennuttaneet...täytyy kysyä heiltä tarkemmin...Kiitos mielenkiinnosta :)

Aana kirjoitti...

Herkkiä kuvia, nostattivat mukavia muistoja.
Ostimme pari vuotta takaperin mökin. Sinne aiomme tulevaisuudessa rakentaa, jos vähänkin saan äänivaltaa, samanmoisen maakellarin kuin kuvassasi.

Kauniita kevätpäiviä ja enkeleitä elämääsi toivottelee Aana.

Pami kirjoitti...

Meillä on kohta 30 vuotta vanha appiukon tekemä kellari ja sielläkin perunat säilyvät pitkälle kesään, jolloin saadaan jo omasta maasta uusia perunoita. Meillä ei ole varhaisperunaa, kun se käydään juhannuksena hakemassa naapurista :-)

Irmastiina kirjoitti...

Maakellari on ihana..meilläkin on mökillä, mutta siellä ei kyllä hirveesti tule talvenyli mitään säilytettyä, mutta kesällä se on aarre..:)

Johanna kirjoitti...

Ihana tunnelma kuvissasi.

Ihana kummitäti kun riensi apujoukoiksi hoitamaan vauvaa <3

tuksu kirjoitti...

Meillä ikiwanha kellariwanhus odottaa vuoroaan, jotta se saataisiin käyttöön.
Ovikin siitä on lahonnut ajan saatossa.
Varmaan on sisaruksilla ikimuistoiset hetket siellä pienen hoitajina, kun äiti on "poissa pelistä"
Mukavaa tuulipäivää sinne
tuksu