torstai 28. huhtikuuta 2011

mammelin lapsuuden muistoja


Skräppäämistä kun aloin harrastelemaan, etsin netistä tuttuja asioita -60 luvulta. Löytyihän sieltä vaikka mitä:

Vanha tuttu ruusuaiheinen kahvipurkki.
Arabian Rosita kahvikupit, joista meillä juotiin kahvia, kun meillä oli kahvivieraita.
Arabian uunivuoka oli tädin ja sedän luona, siihen Tyyne-täti oli tehnyt leivinuunissa ohrasta sellaista hyvää, jonka nimeä en enää muista.
Arabian Suomi-kukka sarjaa, jota meillä myös oli ja vieläkin äidilläni sitä on ja minulla yksi lautanen seinässä.
Pilvi-kannu, joita meillä oli kaksi sinisävyinen ja punasävyinen. Joka kodissa piti tietenkin olla maitokannu, koska ei ollut puhettakaan mistään maitotölkeista....kuka muuten vielä muistaa, kun maitoa myytiin pusseissa?
Tutut kiiltokuvat löysin myös, olin nimittäin kova kiiltsujen kerääjä ja minulla on vieläkin niitä tallella. En ole raaskinut antaa kenellekkään;)
Näyttääkö tutuilta nuo limsapullojen etiketit? Sitruunasooda oli muuten sitten hyvää:)
Ja tuo viimeinen puteli on SITÄ 4711, jota laitettiin korvan taakse isosiskon kanssa, kun leikittiin Danny ja Johnnyn vaimoja...minä 6-vuotias ja sisko 12-vuotias:) Taitaa tuo keski-ikä tehdä sitä, että vanhat muistot tulevat mieleen.....

Tänään sain helpotusta hammassärkyyni. Juurihoito aloitettiin ja nyt ei enää ole hermosärkyä vaan leukaluu tuntuu siltä, kun joku olisi huitaissut. Kyllä tämä tästä iloksi muuttuu ja kiittää tahdon teitä myötätunnostanne...nauratti ihan tänään siinä hammaslääkärin tuolissa, kun ajattelin, että vaikka olenkin mummo, tunnen itseni pieneksi tytöksi hammaslääkärin käsittelyssä;)

9 kommenttia:

Tirriliisa kirjoitti...

Ihan tulee oma äiti mieleen:) valoisaa vappua teille!!

Irmastiina kirjoitti...

Tuttuja tavaroita minullekkin... kukkapurkki kotona, vuoka mammalla, Arabian kannu itsellä vielläkin ja tietysti kiiltokuvat, jotka ovat myös edelleen tallessa...)

Onneksi sait nyt apua siihen hammassärkyysi..:D

Olen myös huomannut, että olen alkanut muistelemaan vanhoja..:D

Aurinkoista perjantaita MaMMelille!

Mimmi kirjoitti...

Tosi ihanaa kuulla, että hammassärky alkaa oleen jo menneisyyttä!!! Ei oo paljon kaameempaa ku jomottava särky mihin ei auta mikään.
Ihanaa vappuviikonloppua :)

Liisa kirjoitti...

Lapsuusmuistoja on aina kiva lukea, itse saa fiilistellä. Tuttuja tavaroits minullekin.

Mikään ei oo pahempaa kuin hammassärky!

Mukavata vappua.

Anonyymi kirjoitti...

Oi, tuli ihan lapsuus mieleen minullekin. Ruskeakuvioisessa Arabian uunivuoassa on muistoissani aina makaroonilaatikkoa! Samanlaisessa kukkapurkissa mummo säilytti kahvia ja sitruunasoodaa juotiin hartaudella, kun harvoin sitä siihen aikaan saatiin. Kyllä ikä tekee sen, että vanhoja aikoja muistelee mielellään, sehän on sitäpaitsi muistille hyväksi, justiin luin jostain tällaisen artikkelin, joten muistellaan vaan ihan rauhassa. Ja maitopussit muistan hyvin, tyhjentyneistä pusseista leikattiin matonkuteita ja tehtiin saunaneteiseen mattoja! Ekologinen teko ;)

Hyvä että hammassärkysi helpotti, se on viheliäinen vaiva.

Mukavaa ja särytöntä muisteluviikonloppua toivottelee Tuuli

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä muistan maitopussit, mutta muistatko ruskeat, lasiset maitopullot? Olivat muistaakseni litran vetoisia ja sitten oli parin desilitran vetoisia , lasisia kermapulloja.Sitä en muista olivatko pussit ennen pulloja vai päinvastoin.

-MUR-MUR-

Marge kirjoitti...

Maitoa pussissa...? Olen kuullut siitä, mutta en koskaan nähnyt;)
Kiiltokuvia on minullakin vaikka kuinka paljon tallella, muistan, kuinka niitä ystävien kanssa vaihtelimme:) Kiiltokuvat jätänkin muistoksi tytölleni:)

Voi, noita tyttöjä, siin Helmiä ja Hilmaa! Ovat niin suloisia kevätasussaan!:)Munimismökki on hieno!:)

Oikein hauskaa vappua koko porukalle!♥

Bullukat kirjoitti...

Maitopussit on tuttuja. Mielestän ieivät vaan olleet niin kauan valikoimissa. Ja kiiltokuvat sitten. Omat ovat aikoja sitten kadonneet, joten on pitänyt ostella muilta. Ja melkoinen kokoelma minulle on jo karttunutkin.

Eeviregina kirjoitti...

Tutun näköisiä astioita! Arabian kannuja keräilin jo parikymppisenä, onneksi sillä nyt ne ovat paljon kalliimpia!Samoin noita ruskeita kulhoja meillä on useita museossa, osa äitini vanhoja, osa kirpparilta ostettuja.
Juuri tänään siivosimme työpaikallani aittaa, joka on täynnä Arabian astioita. Kyllä niitä onkin montaa mallia!
Tiedätkö että Laitilan Wirvoitusjuomatehdas tekee vanhoilla resepteillä ja noilla samoilla etiketeillä edelleen limsoja.
Meillä on työpaikallani niitä myynnissä ja "vanhemmat asiakkaat" muistelevat lapsuuttaan ja limsojen makuja niitä juodessaan.