maanantai 6. kesäkuuta 2011

Ihanaa.... kesä :)

Kivimäen torpan pihaan, vanhaan pataan istutti äitini pelargoniat ja marketan. Tässä tämä pata on ollut kesäisin niin kauan, kuin minä muistan.
Tämä pihassamme oleva tammi on istutettu, kun olin n. 5- vuotias. Naapurin setä kaupungista toi sen Kivimäkeen tuliaiseksi. Puu saa lehtensä aika myöhään ja nyt auringon paistaessa sen lehdet on tullut kauniin vihreäksi ja isoksi.
Arovuokot kukkivat nyt vanhalla puolella ja haluaisin niitä ensi keväänä tänne uudellekkin puolelle, koska tykkään niistä ja ne kukkivat näin alku- kesästä.
Kun muutimme tänne Kivimäkeen Vilppulasta toimme kasveja tullessamme vanhan kotimme pihasta. Tämä sireenikin on sieltä ja muistuttaa meitä siitä, kuinka hyvää elämää me sielläkin saimme elää :)
Tuntuu niin ihanalta, kun ilma on lämmennyt ja kesä on tullut. Luonto on niin kaunis, sitä voisi katsella vaikka kuinka kauan.

Töissä päiväkodilla on tärkeää, että muistaa suojata lapsia auringolta rasvoin ja hatuin. Täytyy myös aina välillä ulkoillessa antaa heille raikasta vettä. Lapset väsyvät kuumalla erikoisen helposti ja onneksi meidän "nukkari" on raikkaan viileä. Siellä he nukkua tuhisevat kaikki vaipoissaan tai pikkuhousuissaan peiton alla, unilelu kainalossaaan:)) Arvatkaapas vaan onko päivän ihana hetki, kun kaikki tyytyväisenä nukkuu? Meillä, kun kaikki on alle 3 1/2 vuotiaita niin päiväunet ovat enemmän kuin tarpeen. Monen lapsen hoitopäivä, kun on pitempi kuin minun työpäiväni. Ensi syksynäkin saan jatkaa tässä tutussa ryhmässä ja pestä kakkapyllyjä ;)

14 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Arovuokko on kyllä tosi kaunis kukkanen!

Anonyymi kirjoitti...

Olisitpa lapseni hoitaja, sillä vaikutat niin ihanalta sydämelliseltä ihmiseltä. :)

Blogisi on kaunis ja hieman kadehdin maalaiselämäänne. Lampaat ja kanat ja kaikki! Mutta perästä tullaan, kunhan tätä elämää päästään pari vuosikymmentä eteenpäin. ;)

-Kerttunen

Sirkku kirjoitti...

Teet raskasta ja palkitsevaa työtä. Onneksi kotisi ja kodin ympäristö on tuollainen keidas, että voit irtautua työn rasituksista ja ajatuksista.
Sinunlaisiasi hoitajia päiväkodit tarvitsevat.
Siunausta viikkoosi.

Johanna kirjoitti...

Luonto on kyllä nyt todella kaunis. Juuri eilen mietin että minusta tämä on vuoden kauneinta aikaa.

Meidän neitikin siirtyy ensi syksynä päiväkotiin. Toivottavasti siellä on yhtä sydämellisiä hoitajia kuin Mammeli :).

maiju kirjoitti...

Kyllä on komea Tammi teillä!

Heli kirjoitti...

Voi vitsi.. vaikka uskonkin että hoitopaikassa on tosi ihania tätejä ja "mammeleita" niin tuntuu silti kurjalta ajatus, että pikkulapsilla on niin pitkät hoitopäivät. Jos itse olisin päikkäritäti niin tykkäisin just noista pikkuisimmista vaippapyllyistä. <3

Nina kirjoitti...

Kesä on nyt ja kyllä on ihanaa!
Mukava postaus jälleen! :)

Susanne kirjoitti...

Ihania kukkia ja puita ja ihania muistoja liittyy niihin!
Ihanaa kun on kesä:)
Aurinkoista viikon jatkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys!

Samaa työtä minäkin teen; 31 vuotta tulee kesällä täyteen päiväkodissa, pääosin olen vielä ollut noiden kakkapyllyjen parissa työurani!

Ja päiväkotikin on pysynyt samana koko ajan!
Eipä sitä kaksikymppisenä olisi arvannut kun tuon upouuden päiväkodin oven avasin, että yli kolmenvuosikymmenen jälkeenkin löydän itseni samojen seinien suojista:)!!! En taida olla kovin muutoshakuinen:).

Aurinkoisia päiviä Sinulle

toivottelee Pipsa

tarutikki kirjoitti...

Nämä helteet ovat kyllä haastavia lasten kanssa, ettei talven vaalea iho vain pääse palamaan. Meidän päiväkodin pihaan paistaa aurinko tosi kuumasti. Meillä on jostain napattu mielestäni hyvä idea; lapset tuovat kotoa nimikoidut juomapullot, jotka aina ennen ulkoilua täytetään raikkaalla vedellä ja lapset saavat juoda aina kun siltä tuntuu.

Ihanaa, että on kesä:)

Riitta kirjoitti...

Aivan mahtava on tuo Kivimäen pihapiiri, aina kuvissasi ihanaa maalaispihan tunnelmaa :)

Kris kirjoitti...

ihania kuvia teidän pihalta!
Onneksi sinullakin on työpaikka missä viihdyt ja saat jatkaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana postaus!!!
Kyllä ne pienet ovat onnenpekkoja, kun olet hoitamassa heitä :)
Me toimme myös jotain pohjoisesta, pihastamme, kun tänne Hämeeseen palasimme...ihana ruusu, jonka olin siellä saanut Ystävältä. Nyt se kukkii joka kesä täällä ja tuo Koillismaan muistot mieleen :)
Anteeksi, pakko kommentoida anonyyminä, kun Blogger ei anna muuten kommentoida :(
tuksu

mummeli kirjoitti...

On niin kaunista ympärillä. Tästä nyt keräämme voimia ensitalven pakkasiin. Mitä olisikaan elämä ilman ihania eri vuodenaikoja.