lauantai 23. heinäkuuta 2011

"Vanhat varikset"


Niin mitä tekee kaksi vanhaa varista, kun lapset ovat pois kotoa....Kolme lastamme on siis perustaneet jo oman kodin ja kuopus on leirillä, niin nyt on siis tilaisuus harjoitella sitä miltä tuntuu kaksin olo.... Päivän ohjelmasta kerron nyt teillekkin:)

Aamulla aikaisin käytin koiria ulkona ja kömmin takaisin Vaarin kainaloon....Heräsimme aika myöhään ja Vaari keitti pakollisen puuronsa. Poikkeuksellisesti minä söin myös puuroa ja sitten menimme ulos eläimiä ruokkimaan ja katsomaan. Sieltä tullessamme poikkesimme aamumarjoille vadelmapuskiin. Sisälle tullessa laitoin kahvin tippumaan ja siinä me sitten kahvia hörpittiin ja höpistiin. Sovimme kahvipöydässä, että menemme käymään lähimmässä pikkukaupungissa tarkoituksena ostaa vaarin tekemään isoon kukkalaatikkoon kesäkukkia. Poikkesimme Agrimarketin alesta ostamassa vähän näivettyneitä kukkia. Ajattelimme, että kukat kyllä piristyvät hyvässä mullassa ja enää ei kannata kalliita kukkia ostaa kesän ollessa jo näinkin pitkällä. Sain myös Vaarin suostuteltua käymään paikallisella kirppiksellä ja markkinoilla. Markkinoilta ostimme herneitä, kahvipullat ja paistettuja muikkuja, kirppikseltä emme löytäneet mitään kivaa. Ajelimme kotiin ja sovimme, että muikkujen syönnin ja kahveitten jälkeen alkaa istutuspuuhat. Yhtenä plussana tässä kaksin olossa pidän tuota "ruuanlaittoa";) Söimme vuorotellen muikkuja roveesta ja haukkasimme leipää, jälkkäriksi herneitä ja kahvit pullineen. Sanoinkin joskus lasten ollessa pieniä, kun olin kyllästynyt kaksi kertaa päivässä toistuvaan ruuanlaittoon, että SITTEN kun olemme kaksin syömme joka päivä saarioisten maksalaatikkoa...no ei nyt sitten ihan se ole toteutunut...söimme siis muikkuja:)

Mutustelun jälkeen alkoi nämä varikset sitten istuttamaan kukkia yhdessä....Hienosti kukat tulivat istutettua ja nyt vaan odotellaan, miten kukat alkavat piristymään. Tästä innostuneen tämä kaksikko alkoi kitkeä kukkapenkkiä ja rikkaruohoista sai nauttia Helmi ja Hilma:) Samalla ruokittiin kanat ja vaihdettiin vedet. Alma laitettin juoksemaan lammasaitaukseen ja siellä se vetikin sellaiset kierros ajat, että Jyväskylän suurajoissa jäisivät kyllä toiseksi;) Tänään Vaari sai myös suru-uutisen, että hänen äitinsä sisko oli kuollut. Viidessä kuukaudessa on kuollut kolme sisarusta, anoppini ja hänen kaksi siskoaan....

Mammeli pesi vähän pyykkiä ja Vaari lähti mustikoita poimimaan. Jonkin ajan kuluttua Vaari tuli kotiin kolmen litran kanssa mustikoita ja mammeli katseli telkkua. Nyt sitten vaari tuolta huuteli, että mennäänkös me nyt kasteleen ulkokukat kukkienravinnevedellä, sillä punaisella....
Siis seuravaksi on ohjelmassa se ja eiköhän sitten laiteta ulkosauna päälle ja kiukaalle pari makkaraa. Tälläistä se siis on, kahden keski-ikäisen lomapäivä..... aika tylsää toisaalta....plussaa on helppous, mutta miinusta on se, että kerkiää ajattelemaan liikaa ja ikävöimään aikaa jolloin oli touhua ja tohinaa. No...koskaan ei taida olla kohillaan;)

14 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Hyvinhän se sujui :-)

Johanna kirjoitti...

Kivastihan on teidän päivä mennyt! Tuo ruuan laittamattomuus kuulostaa kyllä hyvältä plussalta kaksin olossa ;).

tuksu kirjoitti...

Ihana päivä teillä! Joskus pitää vaan osata nauttia siitä, ettei aina tarviikkaan tohottaa :-) ihanaa illan jatkoa tuksu

Riitta kirjoitti...

Tehän ehitte vaikka mitä...kyllähän tuollaiseen vois tottua, ei kuulostanu yhtään hullummalta ;)

mummeli kirjoitti...

Hieno päivä teillä. Joskus se vain on kuin lääkettä elämälle tuo Kahdenkeskeinen olo. Sitä joskus kaipasi silloin elämän ruuhkavuosina, sitten niitä tuli ja tätä yksieloakin jo.

Askartelin itte kirjoitti...

Kivastihan teillä kahdestaanolopäivä meni. Touhua oli ihan kivasti:) Mukavaa sunnuntaita.

Anonyymi kirjoitti...

mekin ollaan jo kahestaan ja täytyy sanoa että suht säntillisesti sujuu rutiinit,erilaiset kuin lasten aikana.esim,just ruokailut jne.tähän tottuu,voisin jopa sanoa että välillä nauttiikin rauhaisasta elämästä sen hulinavuosien jälkeen...nyt kun jälkikasvu käy kääntämässä,se on kuin kermaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mukava päivä on mielestäni ollut teillä. Kivalta tuntuu tuollainen yhdessä puuhailu.

Pomppalooran emännät kirjoitti...

Näitä samanlaisia päiviä odotellessa... :)

Lovviisa kirjoitti...

Voi teijän lepposata elämätä...Meillä melekeen samanmoista :)

Tirriliisa kirjoitti...

Kuulostaa oikein ihanalta!!:) Olen tuota tilannetta miettinyt vaikka lapset ovat vasta 12 ja 15v. Eetu tosin lupasi asua kotona vielä nelikymppisenäkin:)

Anonyymi kirjoitti...

Kiireetöntä yhdessäoloa, mikä sen mukavampaa.

-arja-

Sara kirjoitti...

Huomasitkö Mammeli, että voitit pienen yllätyksen arvonnassani, joten jotta voisin sen sinulle toimittaa tarvitsee olla osoite, jotta posteljooni saisi paketin perille :) blogissani on minun sähköposti os. joten sinne jos laitat tietoja niin saat täältä mukavan, pienen yllärin!!
-SARA-

Anonyymi kirjoitti...

Lukiessani tätä, odotin koko ajan, että milloinkahan sä menet vaarin kanssa päiväunille, mut ei. Pienet torkut vaikka riippukeinussa ja taas jaksaa. t.Tintti