tiistai 9. elokuuta 2011

Kivimäen isäntä ja emäntä puuhailee

Eilinen rutina auttoi ja tänään olikin vähän enemmän virtaa. Työpäivän jälkeen emäntä alkoi keräämään viinimarjoja. Meillä juodaan punaista viinimarjamehua mielummin, mutta tänään keitin mehua, missä oli 1/3 mustaa ja 2/3 punaista. Kaksi mehumaijallista kiehui tänä iltana.
Vanhassa torpassa on niin kätevä keittää vanhalla puuhellalla, ei kulu sähköä:))))
Emäntä kun marjoja keitteli, isäntä istutti eilen ostetut mansikantaimet. Taimet ovat jonsokkia, koska siitä meillä on niin hyvät kokemukset ja hinta 0,65 e/kpl.
Varastossa oli jäljellä mansikkakangasta muutaman vuoden takaa ja mansikka muovia myös. Siihen viilto 40 cm välein ja eikun taimi maahan. Taimia on maassa nyt n. 200 kpl. Ensi keväänä odotellaan sitten mansikan mollukoita:))
Vaari laittoi kumpujen väleihin hiekkaa ja kiviä, että kangas pysyy paikoillaan, tarkoitus on laittaa puuhaketta väleihin, kunhan Vaari saa tehtyä sitä.
Torpan poratailta, kun kuvasin mansikkamaata, huomasin Niilon:) Hilma ja Helmikin taustalla makoilee:)
Jahas...poika tulee katsomaan, onko herkkuja torpassa?
No...kuivamuonaa oli mummi jättänyt.....äitini on opettanut, että meidän kisut tietävät mökissä saavan herkkuja:)
Taimet on istutettu, marjoja keitetty ja eläimet ruokittu......Kaikki siis hyvin:))) Sateenkaari hohtaa naapuritalon takaa...ja mammeli laulaa:
Sateenkaaren kaarisiltaa juosta tahtoisin, kaikki kauniit värit purkkiin laittaisin, niin en tehdä voi, Jumala kun loi, kaarensa taivahalle........

12 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Tuleepa teille mansikkaa! Eipä tarvitse olla tämän kesän jälkeen torimyyjien varassa.
Meillä tykätään eniten mehusta jossa on kaikkea mahdollista sekaisin. Nyt keitin mehua jossa oli vadelmaa, punaista ja mustaa viinimarjaa ja on ihan liian vähän aineksia. Olisi pitänyt laittaa ainakin mansikkaa lisää. Vaan eiköhän tuokin mehu kaapista hupene.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kyllä on tuo teidän talo ihanalla paikalla...kertakaikkiaan...☺

Kirsti kirjoitti...

Oi, kylläpä teillä on mansikkaa tiedossa:). Kyllä pitää alkaa marjan keruuseen pensaista ja mehustaan, näkyivät olevan jo ihan kypsiä. Olen samaa mieltä, että on kauniilla paikalla talo.

Sirkku kirjoitti...

Mitä mansikkalajiketta istutitte?
Paljon maksaa taimet kpl?

Heli kirjoitti...

Ai, en tiennytkään että mansikan voisi istuttaa näin syksyllä. Vai siis pitääkö se just syksyllä laittaakin? Voi että kun jaksais laitella.. sais ens kesän mansikat omasta maasta. Ei ainakaan kuulosta kauhean kalliilta nuo taimet.

Kesäkukka kirjoitti...

Ihanaa, saatte sitten oman maan mansikkaa :)
Olisikohan meilläkin paikka, johon vois istuttaa vähän taimia...ehkä sitten joskus.

Noita teidän maisemia vaan taaskin ihastelen, huoh!

Mukavaa viikon jatkoa!

maiju kirjoitti...

Kaunis paikka on Teillä, upea tunnelma :)

Susanne kirjoitti...

Ahkeria olette olleet. Kun postaustasi lukee tulee niin kotoinen olo. Ihania puuhia kotosalla.

Anonyymi kirjoitti...

Teillä Kivimäessä arkisetkin askareet tuntuvat juhlalta,ihanaa kun on koti jossa päivän puuhastelut saavat hyvän mielen aikaan.

Helmi Nainen kirjoitti...

Ihania puuhasteluja!! Ja kertakaikkiaan ihana sateenkaarikuva <3

Sirutuuli kirjoitti...

Oletpas sie ollut ahkera! Meillä on marjat vielä keräämättä, kun joka päivä sataa vettä. Jos saisi marjat kerättyä, mehuksi ne voisin keittää sitten lomalla.

Sirkku kirjoitti...

Oliko mun kysymyksiin vastaukset sun tekstissä... no olipas tarkasti luettu! Olin vain niin innoissani, kun valmis istutus näytti niin hyvältä.
Todella edullisesti saitte taimet. Monin paikoin maksavat 2e/kpl.