sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kivimäen vapaat kanat ja kukot ;)

 Meille tuli AURINKO ja kevät :) Ensimmäistä kertaa kokeilemme nyt kanalanväen vapaana oloa pihapiirissä.
 Kukko ihmettelee, että mitenkäs nyt naiset pysyy kurissa;)

 Välillä vietetään ihan kahdenkeskistä aikaa :D

 Kanat vaikuttavat entistä onnellisemmilta ja munivat taatusti hyvin......Munia on jo tähänkin asti riittänyt meidän ja naapurin tarpeeseen. Nyt vaan katsotaan, että miten kissat suhtautuvat kanalanväen vapaanaoloon
.
 No sitten tämä Kivimäen toinen kukko;) Kevät tuntuu hänelläkin olevan rinnassa ja alapihalle "vapaaksi päästyään" alkoi rakennella......

mammelille yllätykseksi piharyhmää, johon kuulemma tulee penkki, pöytä ja katos.....saas nähdä mistä tuo paikkansa löytää......

Ps. Samassa kun tein tätä juttua tuli mieleeni, että eihän kanoja kai saakkaan vielä pitää vapaana näin aikaisin keväällä.....ÄKKIÄ ULOS JA KANAT SISÄLLE!!!!

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

meilläkin oli kanat vapaana,mutta 2 kissaamme tajusi kyllä että ne on perheenjäseniä,eli ei ongelmia.se oli vaan hupaisaa miten kanaset iltasella paineli jonossa vaappuen navetan suojiin.viisaita ovat!

Askartelin itte kirjoitti...

Kiva postaus. Ihana tuo munakaappi, olen ihastellu sitä ennenkin:)

Miltsu kirjoitti...

Olen kuullut tuosta että kanoja ei saa pitää ulkona kuin kesällä tietyn päivämäärän jälkeen. Tiedätkö miksi näin on? Omaan korvaan kuulostaa typerältä.

Miltsu kirjoitti...

Jaa se olikin maaliskuun alusta toukokuun loppuun, luulin että vain kesällä saa olla vapaana. Piti vähän googlailla :)

Elämän Helmiä kirjoitti...

Voi miten odotankin kesää, että saa lukea noista teidän ihanista kotieläimistä <3
Oikein ihanaa kevättä!
-päivi-

Anonyymi kirjoitti...

En ole itse ennen kuullut tuosta ulkoiluaika-säännöstä. Kyllähän kanat voivat syksyllä/talvella/keväällä +5 ulkona olla. Itselläni ei kanoja ole, mutta moni tuttu ja tuntematonkin ovat kanoja ulkona pitäneet tuossa lämpötilassa.

Anonyymi kirjoitti...

Ulkonapitokielto ei koske sellaisia pitopaikkoja, joissa ei pidetä samanaikaisesti sekä tarhattuja vesilintuja että kaupalliseen lihan- tai munantuotantoon tarkoitettua muuta siipikarjaa ja joissa ulkotarhat on suojattu riittävän tiheällä verkolla tai muulla vastaavalla tavalla siten, että luonnonvaraiset vesilinnut eivät pääse kosketuksiin siipikarjan kanssa.

Tällaisessa tapauksessa ulkotarhat tulee suojata riittävän tiheällä verkolla tai muulla vastaavalla tavalla niin, että luonnonvaraiset vesilinnut eivät pääse kosketuksiin siipikarjan kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että esimerkiksi muutaman kanan omistajat tai riistatarhaajat voivat pitää lintujaan ulkona verkolla suojatulla ja katetulla alueella. Poikkeus ei ole mahdollinen pitopaikoissa, joissa samanaikaisesti pidetään tarhattuja vesilintuja ja kaupalliseen lihan- tai munantuotantoon tarkoitettua muuta siipikarjaa. Näillä tiloilla kaikki siipikarja on pidettävä kevään ajan sisätiloissa.

Ulkoilualueen katoksi riittää verkko eikä läpäisemätöntä katetta välttämättä tarvita
Poikkeus ulkotarhojen kattamiseen verkolla: Maalintuja voidaan pitää myös verkottamattomissa tarhoissa, jos siipikarjan ulkoilualue ei sijaitse vesistön läheisyydessä eikä ulkoilualueen läheisyydessä oleile vesilintuja esimerkiksi sulamisvesissä pelloilla. Tästä käytännön esimerkkinä voidaan pitää strutsitilaa, jossa ulkoilutarhan alueella ei ole lampea tai ojaa ja lintujen todennäköinen kontakti vesilintuihin on erittäin vähäinen. Sileälastaisille linnuille ulkotarhojen käyttö on usein hyvinvoinnille välttämätön eikä niiden tarvitsemaa jaloittelualuetta ole aina mahdollisuutta kattaa lintujen korkeuden ja tilantarpeen vuoksi. Sen sijaan tarhattujen vesilintujen pitäminen ulkona ilman verkkosuojaa ei ole mahdollista.
Pääsääntöisesti suositellaan kuitenkin lintujen pitämistä sisätiloissa koko maalis-toukokuun ajan.

Ymmärtääkseni tämä ei siis koske myöskään ns. lemmikkikanoja(korjatkaa jos ymmärsin väärin).

mimon mami kirjoitti...

taitaa tehdä pihakeinua mammelille. joko olis äitienpäivänä mahdollisuus keinutella?

Mari kirjoitti...

Ihania kuvia :) Tuli niin keväinen olo kuvia katsellessa, suloisia otuksia!

Titti kirjoitti...

Oih, että minä sitten NIIN tykkään noista ruskeista kanoista ja kukosta!
Ihana tuo sinun toinen "kukkosi" kun rakkalleen jaksaa väsätä!♥
Aurinkoista viikkoa Kivimäkeen!

Siirisofia kirjoitti...

Ihania nuo kanaset ja tietty kukot myös :D Määräyksistä en tiedä, mutta mukavaa on varmaan kanojen tepsutella ulkona.
Keväistä viikkoa!!

MaMMeli kirjoitti...

Kiitos kommenteista ja tiedoista...Taidan vielä kysyä tarkemmin kuntamme eläinlääkäriltä asiasta.

PIUZA kirjoitti...

Oi, toivottavasti toiset pääsee ulkoilemaan ulkona, muiden kavereiden kanssa! <3

t.Paula