tiistai 21. elokuuta 2012

Kampaajalla käynti ja vielä päiväkodin pienryhmistä

Minulla on paha taipumus tilata parturi aina siinä vaiheessa, kun hiukset ovat jo täysin mallista pois ja juurikasvu rehoittaa.Tässäkin asiassa olen saamaton:( Nyt kuitenkin tilasin eilen parturin ja hämmästyksekseni pääsin jo tänään. Väristä tuli mieleiseni kuparia ja ruskeaa, mutta vähän lyhyt mallista tuli....No kasvaahan se;)

 PÄIVÄKOTI asiaa:
Päivi kyseli edellisen postaukseni kommentissa päiväkotiryhmämme pienryhmistä, joten jatkan pikkuisen vielä kerrontaa meidän ryhmästä. Meidän ryhmässä on tällä hetkellä kymmenen lasta, joista kaikki on alle 3v, suurin osa alle 2v. Suurin osa päivän toiminnoista teemme ns. pienryhmissä. Kaikki siirtymätilanteet, leikit, pukemiset, riisumiset, askartelut, vessassa käymiset tapahtuu pienrymissä. Meillä ryhmät muodostuu siten, minkä komme lapsille parhaaksi siis aikuiset ja lapset vaihtelevat). Kaksi kertaa viikossa aamupäivisin meillä kolmella aikuisella on sitten ns. omapienryhmä, jonka ns. omahoitajia olemme. Teemme myös näiden lasten vanhempien kanssa Vasu-keskustelut(varhaiskasvatussuunnitelma). Lapset ovat jaettu niin, että isommat ovat ns. toiminnallinen ryhmä ja pienemmät jaettu  pääasiassa lasten tarpeet huomioon ottaen esim. erityistä tukea tarvitsevat. Olemme kokeneet, että kiinteä pienryhmä näin pienten lasten kanssa ei toimi kokopäiväisenä lasten parhaaksi esim. toiset lapset syövät nopeammin, toiset hitaammin. Pienemmät ja aikaisemmin tulleet lapset väsyvät ja heitä ei olisi kohtuutonta odotuttaa niin kauan, että koko oma pienryhmä olisi valmiina. Hoitajien vuoron mukaan esim. iltavuorolainen ottaa esim. ruokailun jälkeen ensiksi syöneet riisumaan jne. Kuitenkin kaikki kolme hoitajaa ovat lapsille tuttuja.

Päiväkodissamme isompien ryhmissä toimitaan vähän eri tavalla, mutta pienten kanssa olemme kokeneet tämän hyväksi. Olen joskus työskennellyt päiväkodissa, missä koko ryhmä teki yhtäaikaa kaikki asiat ja sen koen huonoksi. Rauhattomuus ja meteli väkisinkin silloin lisääntyy ja turvallisuus kärsii myös. Kyselkää vaan lisää jos kiinnostaa nämä päiväkotiasiat. Vastaan jos osaan!


8 kommenttia:

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Kivat hiukset! Kaunis väri.

Peurankello kirjoitti...

Kuulostaapa tosi hyvälle. Ystäväni koulussa on tällä hetkellä myös päiväkotilaisia (evakossa). Siellä hoitajat olivat ihmeissään opettajalle: "Siis oletko yksin 23 ekaluokkalaisen kanssa?" Meitä oli neljä eskarissa heidän kanssaan. Hih, niinpä, mutta onhan se niin, että ne kasvavat sen vuoden aikana. Ja pulpetit auttavat...valitettavasti. Suuren ryhmän kanssa ei voi olla kovin toiminnallista, vaikka kuinka haluaisi.
Iloa sinne töihin! Noin pienten kanssa on paljon työtä ja varmasti paljon iloakin!

Anonyymi kirjoitti...

Kerronpa tässä oman kokemukseni ekaluokalta. Olen sitä ikäluokkaa, että menin kouluun vuonna 1953.
Silloin ei ollut mitään päiväkoteja eikä esikouluja, vaan kaikki lapset olivat kotonaan, ainakin meidän kirkonkylässä, jossa olen syntynyt ja lapsuuteni viettänyt.Oli joitakin perheitä joissa oli ns.kotiapulainen,esim meidän naapuri joka oli kauppiasperhe.
Kouluun mentiin 7-vuotiaana kuten nykyäänkin. Katselin äsken omaa ekaluokan luokkakuvaa ja laskin, että oppilaita oli 33 oppilasta ja yksi opettaja!! Nämä olivat siis kaikki ekaluokkalaisia.
-MUR-MUR-

Tirriliisa kirjoitti...

Minä olin päiväkodissa harjoittelemassa,missä lapset menivät samassa porukassa lähes joka paikkaa. Kun lapsia oli yli 20, meno oli välillä aika hurjaa. Mutta kun resurssit on mitä on, silloin sijaisia ei saanut palkata joten varmaan jokainen päivä meni vajaalla miehityksellä.
Kivat hiukset on, tykkään tuosta väristä erityisesti.

Marge kirjoitti...

Mammeli, kiva tukka!:)

Olipas kiva lukea päivästäsi, niin kotoista!!:)(Edel. postaus)

Iloa ja jaksamista töihin:)
Onpa inhottavaa, että olet flunssainen, parane pian!!♥

Ystäväsi, Marge

sara kirjoitti...

Wau hiukset on tosi hyvät ja värikin sopii tulevaan syksyy tosi passelisti..

Eloise kirjoitti...

Hei... sinulla on nyt saman väriset hiukset, kuin minkälaisiksi kampaaja värjäsi hiukseni vajaa viikko sitten... Kupariset raidat sopivat loppukesän ilmeeseen :)

Anonyymi kirjoitti...

Olis kiva kuulla miten hoidat ja muotoilet hiuksiasi aamuisin? Kaunis tyyli. Onko sinulla aikaa beauty rutiineihin?