perjantai 4. tammikuuta 2013

Hei, mitä kuuluu?

No, meillähän kuuluu aika hyvää:) Nuppu mustavalkoinen kisu taaplaa aina omalla tyylillään. On itsenäinen ja selviytyy tilanteesta kuin tilanteesta. Syö hyvin mitä vaan, ulkoilee paljon ja nukkuu aina alakerrassa. Ei tykkää vieraista ja lähtee yleensä aina ulos, kun on vieraita.

Punaruskea kisumme Niilo on aika reppana. Viihtyy kotona ja hakeutuu mamman lähelle. Jos on kova pakkanen niin tekee sisälle tarpeensä....YLEENSÄ hiekka-astiaan, mutta JOSKUS kaapin taakse......Hyökkää jugurttipurkille, jos kuulee mamman sitä avaavan;) Nyt Niilolla on alahuulesta pala pois.....on tainnut saada selkäänsä reppana naapurin kissalta.

Pikku-karvakasamme Ninni-mummo 14,5 vuotias nukkuu suurimman osan päivästä. Usein päivällä Alman kanssa rappusten alla. Ninnin ihottuma on nyt pysynyt ihmeekseni kurissa. Olen kaikki mahdolliset keinot yrittänyt ja yllätyksekseni tavallinen cesar riista/maksa sopii sille ja ihottumaa ei ole tällä hetkellä.raaka jauhelihaakin se on sietänyt. Ninnillä taitaa olla dementia, sillä aina kun olen keittiössä se pyytää/vaatii ruokaa. se on koko elämänsä saanut 2 kertaa päivässä ruokaa ja on tähän asti ollut siihen tyytyväinen. Lempiharrastus sillä on kissojen ruokien varastaminen, vaikka mammeli yrittää koko ajan vahtia sen perään. Ninnin pidätyskyky on myös heikko ja usein pissaakin lattialle. Ninni on myös melkein kuuro ja ei erota mistä äänet tulevat. Ninni taitaa elää elämänsä viimeistä tammikuuta....Seuraan tilannetta, mutta tuntuu, että ninni ei tällä hetkellä vielä ainakaan kärsi.....

Olettekin kyselleet ALMASTA....Juu Alma on meillä ja voi hyvin. Emme ole löytäneet Almalle vielä tarpeeksi hyvää kotia, joten se saa elää Kivimäessä toistaiseksi sellaista elämää, kun pystymme sille tarjoamaan. Alma on vähän rauhoittunut ja näin talvella karvanlähtökään ei aiheuta paljon harmaita hiuksia mammelille. Almalla on nyt juoksut ja on reppana vähän itsekkin hämillään. Alma on hellyydenkipeä ja nauttii rapsutuksista:)

Hilma ja Helmi voivat paksusti:) Ne ovat nyt lampolassa ja syövät niin paljon kuin niille vain annetaan. Pääasiassa heinää, vähän leipää ja kauraa. Tuoreenheinän aikaa ei juuri vettä kulu, mutta näin talvella juovat paljon enemmän. viime aikoina kanat ovat alkaneet lennellä lampaiden puolelle ja eräänä päivänä yksi kanarouva ratsasti lampaan selässä:)

Sitten vielä kanalanväen kuulumiset. Kukko pitää rouvansa kurissa ja välillä nokkaisee, jos ei halua juuri kyseisen kanan nokkivan ruokaa vieressään.Selvästi Armas suosii joitakin rouviaan. Kanat munivat nyt huonosti...noin muna viikossa tulee yhdeltä kanalta. Ensimmäisenä talvenaan ja kesällä ne muni n. kuusi munaa viikossa. Miksihän ne nyt ovat noin huonoja munimaan? Katsotaan keväällä, kun tulee valoisampaa. Jos muniminen ei parane täytynee kai hommata uudet kanat. Ruokahalu on kanoilla mitä mahtavin ja kaikki ruoka tekee kauppansa.

Sellaista siis kuuluu nyt meidän rakkaille eläimille...Kovasti odottavat kesää.....kuulemma;)

11 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Aikamoinen elaintarha teilla! Kissat ovat minun aina sydantani lahinna.
Tuo Nuppu on suloinen! Miten han ja Niilo tulevat toimeen keskenaan? Olisiko niin etta Nuppu pomottaa Niiloa ja se on sen vuoksi reppana? Vai karsiiko talvesta vaan?

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa niin kivalta nämä jutut teidän eläinperheen kuulumisisista.En itse ole mikään "eläinhullu",mutta kun sinä kerrot niistä niin aivan vaan innostuu. Kiitos kivasta blogista.Terveisin Eila Pohojanmaalta.

Askartelin itte kirjoitti...

Olipa mukavat kuulumiset teiän eläimien elämästä. Sinä kerrot ne aina niin kivasti:) Tuo sisälle pissiminen ei kyllä ole kivaa, mutta minkäs teet kun on vanhaksi tullut eikä voi pidätellä, kuten Ninni.

Mukavaa loppiais viikonloppua Kivimäkeen:)

tuksu kirjoitti...

Hui! Miten ihmeessä ehdit tuohon kaikkeen ja vielä työhön! *ihmettelee*
Voimia sinulle toivon! Ja kyllähän tuo eläintarha iloakin tuottaa, tietty!
Mukavaa lauantaipäivää!
tuksu

Irene kirjoitti...

Aikamoinen eläintarha teillä. Ihania ovat mutta myös työllistäviä. Kyllä sinäkin moneen paikkaan ehdit!

Heli kirjoitti...

No mutta, mites en ole huomannutkaan että ootte Almaa antamassa pois. Saako udella miksi?

Luulisin, että kanat vaan ei muni talvella niin hyvin kuin kesällä. Vaikuttaakohan siihen joku ruokintajuttu..? Tai sitten tää talven pimeys. Eiks tehokanaloissa kuitenkin se muniminen nimenomaan perustu siihen, että kanarukat ei saa viettää yötä ollenkaan.

Se on surullista, että nuo eläimet ikääntyy ja niiden aika on ohi paljon ennen kuin ihmisten. Luopuminen on niin kauheeta. Nauttikaa Ninnin viimeisistä ajoista!

Kivoja eläinjuttuja, mä edelleen elän toivossa, että joku päivä mullakin olis pikku kanala...

gone to the beach kirjoitti...

Miksi Almalle katseltaisiin uutta kotia? Olin aika yllättynyt kun luin, jotain on minulta mennyt vissiin ohi...
Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

Anonyymi kirjoitti...

Mammeli, olipa kiva kuulla eläinystävienne kuulumisia! Ne ovat tärkeä osa perhettä. Voi Niilo-parkaa, kun on joutunut tappeluun.

Kaapokin nukkuu paljon(talvi;))kehrää paljon(kuten yleensä)...ja oli kans (luultavasti) joutunut tappeluun? Ainakin sillä oli poskessa iso kuoppa, jota tarkkailimme, mutta nyt näyttää jo ihan hyvältä. Rupea vaan yrittää välillä kynsiä, kun taitaa kutittaa, reppanaa:)Kaapokin jo tuntuu vanhalta, ikäähän emme tarkalleen osaa sanoa, kun on löytökissa...Toki talvi muutenkin tekee sen, että tykkää enemmän nukkua, mutta leikkihiirellä leikkiminen on kyllä vähäistä. Saas nähdä, viittiikö, kuinka paljon ensi kesänä yrittää hiiriä jahdata vai onko todellakin jo vanhuus hiipimässä...MUTTA kai nyt aina muutama pyrähdys milloin oravan, milloin linnun ja milloin hiiren perässä jaksaa, kun päivä on pitkä ja saa nauttia ulkona olemisesta, meidän rakas karvakasamme;)

Toivonkin sinne Kivimäkeen oikein mukavaa tammikuuta eläinystävienne seurassa!:)

Lämmin halaus♥
Marge

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuulumisia, kiva lukea. En yhtään ihmettele miksi ette ole löytäneet Almalle uutta kotia. Teitä parempaa kotia ei näe Almalle olekkaan. Mukavaa alkanutta vuotta Kivimäkeen.

Tarja

Rita kirjoitti...

Näitä sinun postauksia on aina niin kiva lukea! Ne on niin elämäntäyteisiä ja ihania.
Kiitos ihanasta blogista Mammeli!

Kris kirjoitti...

Moikka :)
Kiva lukea "eläinrarhastanne" ;)
Minäkin kysyn Almasta?
Hän sopisi kyllä ilmeisesti tänne, onko liian vilkas ja touhukas vai... mutta kun meillä ei edelleenkään ole tilaa täällä sisällä kuin vajaa 80 neliötä, ja meillä on jo setterit ja kiinanharjakoira-vanhus + pari kissaa, niin ja 2 varhaisteiniä, "pikkupojat" + 19 ja 21 v jotka tulee ja menee miten haluat...
Voi voi, netistä löytyy niin paljon kodittomia koiria, Hyvä että Alma saa olla siellä teillä :)