keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Suolaista hyvää



Mitäs näistä herkuista sanotte? Ajattelin, että teen näitä juhliin kalanystäville:)
Ainekset12 kpl
1 pkt (500 g)Pirkka lehtitaikinalevyjä (pakaste)
1kananmuna

seesaminsiemeniä
Täyte
1 pkt (150 g)Pirkka kylmäsavukirjolohiviipaleita
1/4 (50 g)paprikaa
1 rs (180 g)Pirkka Italian yrtit tuorejuustoa
1/2 dltilliä hienonnettuna

(maitoa)
Vaihe 1
Sulata lehtitaikinalevyt. Leivo niistä tähtitorttuja ilman täytettä. Voitele ne munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa uunin alaosassa 10-15 minuuttia. Anna torttujen hieman jäähtyä.
Vaihe 2
Hienonna puolet kalaviipaleista ja puolita loput tai leikkaa ne kolmeen osaan. Kuutioi paprika. Sekoita tuorejuuston joukkoon hienonnettu kirjolohi, paprika ja tilli. (Ohenna seosta tarvittaessa tilkalla maitoa.) Jaa seos lämpimien torttujen päälle kahden lusikan avulla. Koristele kirjolohiviipaleilla ja tillillä.














7 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Nam, kyllä maistuis ainakin minulle.

Anonyymi kirjoitti...

Hyviltähän nuo näyttää!! Meillä suunnitellaan esikoisen häitä <3

Anonyymi kirjoitti...

Täyte kuulostaa loistvalta,mutta olisko pienet rieskarullapalat mukavempia syödä? Lehtitaikina murenee ja sotkee kuitenkin aika paljon, niin juhlissa olisi ehkä mukavempi syödä "siististi" ?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymin kanssa samaa mieltä. Aikas haastavalta näyttää tuon syöminen. Lusikalla varmaan ensin tuo päällinen tuosta ja sitten lopuksi torttu. Ei suu aukea noin paljoa. Mutta tosiaan tuo täyte kuullostaa todella hyvältä. Rieskarulliin varmaan sopisi tai sitten pienten pompannappien päälle. Itse kalan ystävänä varmasti ottaisin kahvipöydästä.

Toivottavasti teillä on jälleen mukava reissu ja palaatte rentoutuneina jatkamaan ansaittua äitienpäivää tänne Kotosuomeen.

Tarja

tarutikki kirjoitti...

Minä en ole graavin enkä kylmäsavukalan ystävä, mutta siitä huolimatta herkullisilta näyttävät. Ehkä joutuis maistamaan:)
Blogissani olis tunnustus sinulle.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi herkullisilta näyttävät ja varmasti maistaisin, mutta ehkä vähän talvisia ja raskaan olisia. Itse tein kerran lehtitaikinasta texmexpasteijoita ja ne olivat ainakin nuorten suosiossa. Kuten edellä mainittiin rieskarullat paloiksi leikeltynä salaatti- ja suolaisella sisuksella ovat myös helppoja tehdä ja hyviä.t. Ella

MaMMeli kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Taidankin tehdä näistä pikkusuolapaloja, siis 1/4 tortun kokoisia.