perjantai 3. toukokuuta 2013

Suklaarouhekakku lakkiaisiin

 Kokeilin tänä iltana tälläistä kahvikakkua ja se näytti onnistuvan hyvin, joten teen vielä toisenkin ja laitan pakastimeen juhlapäivää varten. Ohje on ollut Yhteishyvässä, mutta muuttelin sitä vähän.


  
Suklaarouhekakku
250 g  margariinia
2,5 dl  sokeria
4  kananmunaa
3 tl  vaniljasokeria
2,5 tl  leivinjauhetta
4 dl  vehnäjauhoja
130 g suklaata rouhittuna
1,5 dl  kermamaitoa

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon. Lisää suklaarouhe ja maito, sekoita varovasti sekaisin, älä vatkaa. Kaada taikina tilavaan, voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan, taikka pitkulaiseen (tilavuus kai 1,5-1,8 l). Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä, kun tikku on kuiva kakkuun pistettäessä, kakku on kypsä.
Anna kakun hieman tasaantua vuoassa ja kumoa kakku. Jäähdytä vuoan alla. Koristele kakku tomusokerilla ja suklaakarkeilla tai tee sulatetulla suklaalla koristeeksi raitoja kakun päälle.

7 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Varmasti käyttökelpoinen resepti. Sinulla nyt taas juhlat järjestettävänä. Se on ihanaa, mutta raskasta puuhaa. Mutta sitten itse juhlat kuin kruununa kaikkeen.

Kirsti kirjoitti...

Oi, tämä on varmastikkin hyvää. Suklaalla koristeltu on kaunis.

Anonyymi kirjoitti...

Kokeileppas laittaa hiukan suolaa myös joukkoon mikäli et käytä voita. Antaa leivonnaisille hyvän maun.

Anonyymi kirjoitti...

Nami Nami. Tuota kokeilen.
Miten sinulla on energiaa ja keksit koittaa kaikenlaista. Ideanainen.
Kiitos.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Namm...varmasti hyvää...:)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset hyvästä kakkuohjeesta. Tein heti aamusta kaksi kappaletta. Taidan kans leipoa näitä tyttären juhliin.

Tarja

MaMMeli kirjoitti...

Kiva kun tykkäsitte ohjeesta:)