Kokeilin tänä iltana tälläistä kahvikakkua ja se näytti onnistuvan hyvin, joten teen vielä toisenkin ja laitan pakastimeen juhlapäivää varten. Ohje on ollut Yhteishyvässä, mutta muuttelin sitä vähän.
Suklaarouhekakku
250 g margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
130 g suklaata rouhittuna
1,5 dl kermamaitoa
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen
vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon. Lisää suklaarouhe ja
maito, sekoita varovasti sekaisin, älä vatkaa. Kaada taikina tilavaan,
voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan, taikka
pitkulaiseen (tilavuus kai 1,5-1,8 l). Paista 175 asteessa 50-60
minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä, kun tikku on kuiva kakkuun
pistettäessä, kakku on kypsä.
Anna kakun hieman tasaantua vuoassa ja kumoa kakku. Jäähdytä vuoan
alla. Koristele kakku tomusokerilla ja suklaakarkeilla tai tee sulatetulla suklaalla koristeeksi raitoja kakun päälle.
7 kommenttia:
Varmasti käyttökelpoinen resepti. Sinulla nyt taas juhlat järjestettävänä. Se on ihanaa, mutta raskasta puuhaa. Mutta sitten itse juhlat kuin kruununa kaikkeen.
Oi, tämä on varmastikkin hyvää. Suklaalla koristeltu on kaunis.
Kokeileppas laittaa hiukan suolaa myös joukkoon mikäli et käytä voita. Antaa leivonnaisille hyvän maun.
Nami Nami. Tuota kokeilen.
Miten sinulla on energiaa ja keksit koittaa kaikenlaista. Ideanainen.
Kiitos.
Namm...varmasti hyvää...:)
Kiitokset hyvästä kakkuohjeesta. Tein heti aamusta kaksi kappaletta. Taidan kans leipoa näitä tyttären juhliin.
Tarja
Kiva kun tykkäsitte ohjeesta:)
Lähetä kommentti