tiistai 26. marraskuuta 2013

Päivän väri on ruskea



Perinteisesti alkaa minun joululeipomukset "perinteisellä" taatelikakulla. Ostin uuden tähden mallisen kakkuvuuan Prismasta ja tykkää käyttää sitä juuri jouluisiin kuivakakkuihin.

TAATELIKAKKU

1 paketti taateleita
1,5 dl sokeria
3 dl vettä
200 g margariinia tai voita
2 munaa
2tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3,5 dl vehnäjauhoja
Keitä vesi, sokeri ja taatelit massaksi. Lisää rasva. Jäähdytä. Lisää munat ja kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhottetuun vuokaan. Paista 175c n. 50min.
Armas-sulkakorviksia valmistuu Joululahjamessuille oman rakkaan Armas-kukon sulista:)

4 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

No tama reseptihan oli omankin aitini luottoresepti joka onnistui aina. On saanut paljon kehuja taalla Israelissakin. Meillahan on taateleita omasta takaa, mutta ei niita juuri kakuissa kayteta. Ihmettelevat aina miten juuri Suomesta tulee nain hyva taatelikakkuohje.

Villiviini kirjoitti...

Minä ajattelin tänä vuonna höystää taaatelikakun suklaalla. Olen muistaakseni tehnyt sitä kerran ennenkin ja ollut tyytyväinen. Mutta hyvä on tämäkin resepti.

Jonneli kirjoitti...

Hih,ostin juuri viime viikonloppuna juuri samanlaisen kakkuvuoan Keskisen kyläkaupasta,mutta en ole vielä ehtinyt testata millaisia kakkuja tulee.:) No,nytpä näin miltä tähtikakku näyttää,kivan jouluinen!:)

Marjis kirjoitti...

Taatelikakkua, nam :P
Pitäisi taas tehdä, ensin vuorossa kuitenkin piparkakutalon (tai mikä siitä nyt syntyykään) valmistus ja kokoaminen.