torstai 21. elokuuta 2014

Leikki-ikäisten ryhmässä

 Kuten ehkä muistatte mammeli siirtyi töissä tänä syksynä 3-5 vuotiaiden ryhmään Työskentelin tässä nykyisessä työpaikassani 7 vuotta alle 3v ryhmässä ja pidin siitä kovasti. Ajattelin jo, että osaanko enää toimia isompien ryhmässä, mutta muutaman viikon jälkeen olen jo ihan innoissani, tykkään tästäkin!!!
 Olen saanut vaihtelua työhöni sillä saan ohjata haastavampia askarteluja, jumppia, tuokioita, aamupiirejä ym ym...Ja mikä myös on mukavaa saan lukea kirjoja, joista erityisesti pidän: Peppejä, Eemeleitä, Pekka Töpöhäntiä, Melukylän lapsia ym.
Työni ei ole nyt niin fyysistä sillä isompien ryhmässä lapset osaavat jo pukea melko hyvin ja apua tarvitaan vain vaikeimmissa vaatteissa ja lahkeissä ym. Kakkapyllyjäkään ei tarvitse pestä vaikka siitä kyllä pidinkin sillä silloin oli pieni aika vain sille kyseiselle lapselle. Usein laulelin lapselle jotakin kivaa ja hassua pestessäni pientä vaippahousua:)

Ryhmässämme on tällä hetkellä 19 lasta ja 3 hoitajaa. Ryhmän lapset tuntuvat mukavilta ja alku on sujunut ihmeen hyvin vaikka kaikki ryhmämme aikuiset ovat osastolla uusia. Kaikki on sujunut jotenkin luonnollisesti ja vanhemmat ovat antaneet positiivista palautetta. Tietenkin vuosi tuo tullessaan vastoinkäymisiäkin ja haastavia tilanteita, mutta elämäähän sekin vaan on;)

Muuten en malta olla puuttumatta viime päivien otsikoihin......Meillä oli tänään välipalana ihan kamalaa myrkkyä!!! Nimittäin lettuja ja hilloa;)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mä en tajuu tätä lättykohua,kun nykyvanhemmat ei niitä kerkee ja osaa kotona tehä niin eikö olis kiva et tenava pääsis niitäki jossain maistaan ja kyllä niitä ihmejuuria vielä kerkee purra lapsuuden jälkeenkin kun meitä immeisiä vaan syyllistetään kaikesta.mun mielestä jotain perinteitäkin pitää vaalia kuten esim.pannukakkuja.se on suomalaisuutta...

Katja kirjoitti...

Pienten ryhmässä olin minäkin viimeksi kun olin päiväkodissa töissä. Ja tykkäsin, perushoito on ehkä sitä ominta aluettani. 3-5 vuotiaiden ryhmä voi olla todella haastava, työintoa syksyyn!

Anonyymi kirjoitti...

Ei varmassti ole pahimmasta päästä pannari ja hillo. Nakkeja ja eineksiä voisi karsia niiden suola- ja aromivahvennepitoisuuksien vuoksi.

Voi kauhistus, aion myrkyttää itseni viikonloppuna lätyillä ja marjoilla. Joten en tiedä, luenko enää seuraavaa postaustasi...
OP

Anonyymi kirjoitti...

Ihan älytöntä vouhotusta minunkin mielestäni se, että välipaloilta pitäisi poistaa kaikki makea! Kuinkahan moni aikuinen olisi iloinen jos iltapäiväkahvit ja pulla kiellettäisiin? Jokainen vanhempi voisi miettiä mitä kotona syödään. Olen tullut jonkun kerran katselleeksi kaupassa nuorten perheiden ostoskärryjen sisältöä... Huh! Päiväkotien ruoka on kuitenkin ammattilaisten suunnittelemaa ja valmistamaa joten tuskin yksikään lapsi lätyistä ja hillosta tai mustikkakiisselistä pilalle menee.

Hyvää syksyä Kivimäkeen, kivat sisustusideat löysit!