sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Ei niin villasukanmakuista ;)

Eilen söimme jo pääsiäisruokaa, koska nuoremman poikamme perhe oli käymässä mammalassa. Esikoinen ja Vävy olivat kanssa nuorimmaisensa kanssa käymässä. Vanhimmat pojat olivatkin Isällään Pääsiäisen. Pojat ovat Isällään n. 3-5 viikon välein.

Minua ihmetyttää se, että jos kerron jollekkin laittavani lammasta niin moni sanoo sen olevan "villasukanmakuista". Itse tykkään kovasti lampaanlihasta ja vielä plussana se kun tiedän sen olevan puhdasta ja rakkaudella kasvatettua. Vävykin totesi syödessään, että eihän tämä maistu yhtään hikiselle villasukalle ;) Itse en ole mikään huippukokki, joten ei lampaanlihan laittaminen voi olla edes konstikasta. Minä otan vaan rasvan aika tarkasti pois ja maustan valkosipulinkynsillä, suolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Lisukkeeksi laitoin Kivimäen perunoista kermaperunoita ja kreikkalaistasalaattia. Broileria ja riisiä laitoin myös, että lapsetkin söisivät, kun on tutunpaa ruokaa.

Tänään meitä on kutsuttu päiväkahveelle Vävyn Isän ja avovaimon luokse. Taidan vieä Kivimäen kananmunia tuliaisiksi. Leppoisaa ja ilontäyttämää PÄÄSIÄISPÄIVÄÄ :)

8 kommenttia:

Marikki kirjoitti...

Iloa pääsiäispäiväänne!!<3<3

Sari kirjoitti...

Voi mitä herkkuja! Aurinkoista sunnuntaita sinulle!

Katariina kirjoitti...

Mukavaa pääsiäisen aikaa sinne :)

Anonyymi kirjoitti...

Kun lammas on nuorta, eli alle vuotiasta on se todella hyvää. Kaupan pakastealtaasta jos ostaa ulkolaisen klimpin, niin villasukka on hyvin maukas sen rinnalla, tuosta varmaan se käsitys on aikanaan tullutkin. Meillä on omia lampaita ja niistä tulee lihat omaan käyttöön, tehdään juhlana ja arkena ja maistuu koko porukalle.

-Johanna

mustakissa kirjoitti...

Se onkin ihan kiinni siitä, mitä lammasta laittaa. Olen muutaman kerran saanut ilon valmistaa pientilalla kasvanutta lammasta ja maku on ollut taivaallinen. Kaupan ulkolaiset pakastelampaat maistuvat enemmän villalle kuin herkulle.

Mukavaa pääsiäisen aikaa!

Iina / Laskettu aika- blogi kirjoitti...

Minä en ole koskaan maistanut villasukalta maistuvaa lammasta. En edes viime pääsiäisenä vaikka se olikin kaupan pakastealtaasta. Siinä oli sellainen riistamainen, oikein hyvä maku :-) ihanaa pääsiäistä kivimäkeen!

Anonyymi kirjoitti...

minä ostin lammasta 4 eri tyyliin ja kaikki kyllä uppoaa hyvin.on tykätty jo vuosia.

Katja kirjoitti...

Meilläkin tykätään lampaasta, tai no, ihan kaikesta lihasta. Myös pojat syö. Tänä pääsiäisenä ei ostettu lammasta, mutta eilen oli kunnon naudanpaisti leivinuunissa. Hyvää oli :)