sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kesäistä ja vähän muutakin

Kuvassa viime kesän kesäkukkapenkki. Uudet kukansiemenet ja muut kylvettävät odottavat jo pääsyä maahan. Aikaisemmin en ole viitsinyt niitä kyvää kun maa on ollut niin kylmä vielä. Vaari tekikin minulle ihanan kasvimaan. Tuotti siihen uutta multaa. Lisäsi vielä turvetta, kalkkia ja omien eläitemme lantaa. Kyllä luulis kukkien, porkkanan, tillin, persiljan, salaatin ja kesäkurpitsan kasvavan!!!!

Perjantaina kävin sitten siellä plastiikkakirurgilla ja hän totesi toimenpiteen olevan tarpeellinen. Vaiva on kuulemma toiminnallinen eikä kosmeettinen, joten toiminpide tulee minulle vähän halvemmaksi. Samalla myös silmäluomestani poistetaan kysta. Yllätyksekseni sain ajan leikkaukseen jo ensi keskiviikoksi ja se on hyvä, sillä olen kova jännittämään. Nyt ei tarvitse jännittää kauaa. Sairaslomaa on kai 2 viikkoa, sillä ensin ei saa ponnistella ja sitten näytän jonkin aikaa selkääni saaneelta;) Aurinkolasit vaan sitten jos tarvitsee mennä ihmistenilmoille.

Eilen sain olla auttamassa ystäväni tyttären lakkiaisissa. Juhlat onnistuivat hyvin ja siellä oli mukavaa. Uusi Ylioppilas oli kaunis ja onnellinen! Minusta on hienoa, että nuorille ostetaan lahjaksi Suomalaista lasia, astioita, aterimia, tekstiilejä ym. Tietenkin nuoren keräämiä sarjoja, että ovat mieleisiä. Näin tuetaan kotimaista ja nuori saa laaadukkaita lahjoja. Raha tietysti on myös aina tarpeellinen lahja nuorelle!

4 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Meilläkin on osa kylvöistä vielä tekemättä, kylmää on ollut ja kovin tuulista.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Minä kävin luomileikkauksessa puoli vuotta sitten. Minuakin jännitti kovasti toimenpide.
Minä koin sen kyllä isompana juttuna mitä etukäteen kuvittelin! Olin monta päivää väsynyt ja kipeä.
Ja leikkaushaavat vaikka paranivatkin hyvin, näkyivät jonkin verran monta kuukautta.
Itselle jäi semmoinen olo että ei se niin pikkujuttu ollut mitä annettiin ymmärtää...
Mutta tällä kaikella ei ole tarkoitus pelotella sinua, sillä kaikesta huolimatta menisin uudestaankin!
Ulkonäkö on piristynyt huomattavasti!
Tsemppiä Sinulle leikkaukseen!! Olisi kiva kuulla sitten miten sinä koit sen!

Aurinkoista kesää toivotellen Liisa

mimon mami kirjoitti...

Kävin viikko sitten vastaavassa leikkauksessa. Tänään on tikkien poisto. Olin silmäkirurgilla, koska tekee tarkkaa työtä muutenkin. Ensimmäinen vinkki: osta apteekista valmiiksi kylmäpussi pakkaseen. Ohjeena oli kaksi eka päivää puolen tunnin kylmähoito kahden tunnin välein ja puoli istuva-asento . Kipuja oli leikkauspäivänä, hieman tuntemuksia toisen päivänä. Mustelmia, totta kai, mutta tänään ei enää. Ainut "oire", nyt ennen tikkien poistoa, on pieni kutina teippien kohdalla. Tikkien hännät on teipattu, etteivät mene silmiin. Vaikka tunnet olosi hyväksi, älä mene kumartelemaan kasvimaalle tai saunomaan.

MaMMeli kirjoitti...

Hei!
Kiitos hyvistä neuvoista:) Tänään leikattiin ja särkyä on jonkinverran.Luomet on nyt aika turvonneet ja punaiset. Toimenpide sujui hyvin ja mikään ei tuntunut kurjalta.