keskiviikko 19. elokuuta 2015

Ihmeellinen löytö

Kuva ei liity mitenkään tähän juttuun muuten kuin sillä, että tämä Vaarin tekemä maitolaituri seisoo meidän torpan tienhaarassa ja Jani Taipale otti siitä kauniin kuvan .)

Niin se löytö......Isäpuoleni kävi eilen tarkistamassa torpan vintillä piipun kuntoa ja samalla löysi sieltä ihmeellisen paketin. Paketti oli pakeroitu tiukasti narulla kiinni. Sisältä paljastui toisella narulla solmittu sanomalehtikäärö. Sanomalehti oli vuodelta 1952 ja paketti oli siis paketoitu silloin kun minun mummuni ja pappani asui tuossa torpassa. Kiinnostuneena äitini jo luuli paketin sisältävän jotakin arvokasta, sillä mummuni kuoleman jälkeen 1964 äitini löysi useita rahakätköjä ym. erilaisista paikoista. Yhdessä vanhassa kenkälaatikossa luki, että "vanhoja sukkia" ja sieltä löytyi rahaa sanomalehteen käärittynä. No tämä paketti aukaistiin jännityksen vallassa. Paketista paljastui vain pelkkää MULTAA!!!! Mitä ihmettä Mummu oli paketoinut multaa huolellisesti pakettiin???? Se jää ikuiseksi arvoitukseksi mikä tarkoitus tällä paketilla oli!

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Oisiko paketissa ollut rajan taaksen jääneen kotipaikan multaa? Tai muun edellisen asuinpaikan? Muurin vierusta olisi sellaiselle hyvä paikka.

Sirkku kirjoitti...

Katjan epäilys voisi hyvinkin pitää paikkaansa. Muistelen kuulleeni, että tuota pidettiin ennenvanhaan tapana.
Nakatkaa multa pihalle sopivaan kohtaan ja istuttakaa siihen joku muistopuu.

MaMMeli kirjoitti...

Hei Katja ja Sirkku!
itsekkin olisin tuota vaihtoehtoa ajatellut, mutta kun Mummuni on kotoisin juuri tästä torpasta ja on asunutkin täällä niin mistään hän ei ole synnyinseutunsa multaa voinut tuoda. Isäni joka oli syntynyt karjalasssa siunattiin Karjalasta uodulla hiekalla.

Itse mietin, että olisiko mummu meinannut lähettää pellostamaanäytteen jonnekkin tutkimukseen, mutta sitten ei ollutkaan saanut aikaiseksi sitä lähettää. Onkohan siihen aikaan maaperänäytteitä tutkittu?