torstai 10. syyskuuta 2015

Uroksen sielunelämä ;)

Kukko piti minulle valaisevan oppitunnin uroksen sielunelämästä;)

Olen aina ihmetellyt Vaarin käytöstä jos hän on huolissaan jostakin. Siis jos vaikka lapselle sattuu joku haaveri tai jos mammeli satuttaa itseään tai jos on joku asia mikä vaaria huolestuttaa ja hän ei saa siihen ratkaisua. Vaari alkaa silloin huutamaan ja pitämään esitelmää hermostuneena! Itse en käyttäydy samaantapaan vaan katson mitä on sattunut ja lohdutan lasta vaikka syy olisikin ollut lapsen omassa käytöksessä. Tilanteen lauettua vasta alan keskustelemaan asiasta. Tai jos olen huolestunut jostakin niin puhun asiasta ja voin itkeä tihuttaakkin, mutta en korota ääntäni.

No eräänä iltana minun huomaamattani oli yksi kanoista jäänyt ulos yöksi. aamulla kun menin kanalanväkeä ruokkimaan niin huomasin yhden kanan tepastelevan häkin ulkopuolella. Ajattelin, että voi reppanaa koko yön se on ulkona värjötellyt peloissaan kun toiset ovat saaneet nukkua orrella lämpöisesti vierivieressä. Varmann kukkokin on iloinen kun kana tulee parveen mukaan! Vaan eikö mitä? Kun päästin kanan toisten luo niin kukko kävi niskasta tätä poloista kiinni ja kana oikein huusi sen käsittelyssä. KUKKO oli siis ollut tosi huolissaan rouvastaan ja ei osannut sitä sanoa ja se purkautui noin! Halusi varmaan kertoa rouvalleen, että anna olla viimeinen kerta kun jäät porukasta pois! Nukuin koko yön huonosti kun puutuit viereltäni!

Minua ihan nauratti tuota näytelmää katsoessani ja ajattelin että ai MIEHET siis käyttäytyvät noin olivatpa ne sitten kukkoja tai ihmisiä ;) No siis tämä tapahtuma oli melkein kun meidän elämästä sillä erotuksella että vaari ei koske minuun sormenpäälläkään, mutta ääni on sitäkin kovempi! Tietenkin jos on todellinen hätä esim. sairastuminen tms. vaari hillitsee itsensä ja auttaa. No täytyy kai siis ymmärtää tuota vaaria, sillä minkä hän sille voi, että Luoja hänet tuollaiseksi loi;)

3 kommenttia:

Jannen Kuvia ja Kuulumisia kirjoitti...

meillä taas toisinpäin,minä olen viilipytty, vaimolla nousee ääni :-D

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen ollut aviossa 28 vuotta enkä vielä ole kuullut hänen korottavan ääntään tai huomannut suuttuvan... Isäni kuoli kun olin 32 vuotta - kerran hän suuttui sinä aikana. Veljeänikään en ole nähnyt suuttuneena kertaakaan. Minä itte tulistun nollasta sataan tuon tuosta.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä meidänkin ukko käyttäytyy kuin teidän kukko :D Kiitti Mammeli tästä opastuksesta, t. Ella