perjantai 1. tammikuuta 2016

Jouluisia juttuja

 Joulunvietto sujui Kivimäessä mukavasti. Ennakkoon oli vähän paineita, että kaikkien jouluodotukset edes osin täyttyisi. Kun on monta sukupolvea ja kaikenikäisiä ja kokoisia perheitä kompromissejä tarvitaan ;) Mielestäni kaikki tulivat jotenkin kuuluki ja huomioon otetuksi.

Lapsoset saivat vähän liiankin kanssa lahjoja ja tyytyväisiä olivat. Mamma sai pöperöt pöytään ja kaikki lapset olivat syömässä jälkikasvuineen kaikkineen. Ihanalta tuntui Jouluaatonhartaudessa kirkossa kun Tähtisilmä nukahti mamman kainaloon kesken jouluevankeliumin. Ajattelin että siinä lämpöisessä ja pehmoisessa on lapsen turvallista olla niin kuin Taivaan Isän sylissä. Konsta Jylhän koskettava Joululaulu sai kyyneleet silmäkulmaan mamman ja monen muunkin kirkossa istujan. Joulukiireet olivat takana ja joulunrauha laskeutui sydämiin.

Joulumieltä toi myös kynttilät jotka laitoimme palamaan raikkaidemme haudoille sekä lapsuudenystävien halaukset kirkkomaalla!
 Kirkon jälkeen nuoret perheet menivät naapuriin esikoisen perheen luokse joulupukkia odottamaan ja Mamma vaarinsa kanssa lähti Kivimäkeen keittämään joulukahvia Äitini sekä Isäpuoleni kanssa. Vanhukset joivat rauhassa joulukahvia kunnes pirtin täytti naapurista tulevat lapsoset. Lapset riemuitsivat uusista jääkiekkovarusteista, sählymailasta, ryhmähauleluista, keppihevosesta ym. Uusia kauniita vaatteitakin oli pukki tuonut kaikille.


Yöllä Vaarin jo kuorsatessa pääsi mammeli nuorison kanssa pelaamaan lautapelejä ja syömään suklaakohvehteja. Hauskaa oli ja aamulla uni maittoi!!!
 Tapaninpäivänä mammeli starttasi esikoislapsenlapsen kanssa jääkiekkoturnaukseen Upsalaan. Lupasin lähteä pojan huoltajaksi koska äitinsä ei pysty pienten kanssa lähtemään ja koska mammaa kiinnostaa jääkiekko. Pojalle matka oli kuin terapiaa ja koko jääkiekkoharrastus tekee hänelle hyvää. Bussilla koko joukkue lähti Naatalia kohden ja sieltä laivalla Kapelskäriin. Sieltä oli n. 1 tunnin ajomatka Upsalaan.
 Ensimmäisenä päivänä oli 4 tasaista peliä, joista tuli 1 taisteluvoitto joukkuetta vastaan, joka tuli lopulta kolmanneksi. Turnauksessa oli 16 joukkuetta, joten 3 hallissa riitti pelejä.


Kuvassa mamman jääkiekkoilija istuu jäähyllä.

 Turaus oli järjestetty todella hyvin. ainoana miinuksena oli pelipäivän pituus aamusta myöhään iltaan. Suomessa suositellaan että turnauspäivä kestäisi n.6 tuntia.

Seuraavana päivänä oli vielä kaksi peliä. Joukkueemme oli ainoa Suomalaisporukka muut olivat Ruotsinpoikia ja tyttöjä. Kuvassa ruokailuhetki joukkueella. Kävimme shoppailemassa ja syömässä Upsalan ostoskeskuksissa.

Matka sujui hienosti ja joukkue käyttäytyi hyvin koko reissun. Laivalla saavuimme 29 päivä Suomeen ja kotona olimme jo aamupäivällä. Tälläiset reissut tekevät hyvää lapsenlapsen ja mamman väliselle suhteelle sekä ikäviä kokeneelle pojalle. Kuuluminen joukkueeseen ja hyvä harrastus auttaa toivon mukaan elämässä kestämään pettymyksiä ja nostamaan itseluottamusta.
Uuden Vuoden aatto sujui rauhallisesti kotona. Naapurissa kävimme illalla vohvelikahveilla ja kävellessämme kotiin katselimme rakettien väriloistoa. Alma vapisi ja ryntäsi mamman kainaloon, mutta Lyyli ei ymmärtänyt vielä pelätä ollenkaan raketteja.

Ihmiset toivottelevat toisilleen usein, että toivotaan ensi vuodesta parempaa....Minulle mennyt vuosi on ollut hyvä ja toivonkin teille kaikille Siunattua Uutta Vuotta joka pitää sisällään kaiken sen hyvän joka on meille itsekullekkin tarpeen ja tarpeeksi :)

3 kommenttia:

Arkeilija kirjoitti...

Joulunne kuulostaa onnelliselta! Sellaista saatiin viettää myös meillä, joten ollaan kiitollisia!

Taina kirjoitti...

Ihana joulun aika teillä ollut!
Onnellista ja rakkaudentäyteistä, täyteläistä elämää vuodelle 2016 Mammelille perheineen! <3

Eeviregina kirjoitti...

Perheen kanssa joulu on parasta! Meillä tämä perhe on niin hajallaan, tuhansien kilometrien päässä ja "tynkäperhe" vietti yhdessä täällä joulua.
Oikein ihanaa tätä uutta vuotta koko Kivimäen porukalle!