sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Töissä päiväkodissa

 Joulu kun siivottiin meidänkin osastolta pois niin ajattelimme laittaa pöytökoristeeksi talvimaisemat lasipurkkeihin. Meillä on syyskaudella ollut metsäneläinteemaa ja se jatkuu vielä.
 Meidän verhokappa ruokahuoneessa on tämän kauden teemaan sopiva ja ryhmämme nimikin on Oravat.
 Seinällä on kangas mihin tällä hetkellä on ripustettu lasten vaneriin maalaamat sydämet.......kukahan ystävänpäivänä sydämen saa?
 Osastomme yksi hoitaja on myös taiteilija. Hän maalasi kauniin ketun, joka toimii lasten pituusmittarina. Mittaamme lapset syksyllä sekä keväällä ja ihmettelemme yhdessä heidän kasvuaan :)
Vaatelokeroiden koreihin on lapset jalanjälkiin kirjoittaneet nimensä ja maalanneet sen mieliväreillään. Seinällä on tällä hetkellä revontulimaalaukset.

Tulevaa olemme jo suunnitelleet......Ensi viikolla teemme vessapaperirullaa avuksi käyttäen (hapsutetaan toisesta päästä ja sitten maalataan sillä) uuden vuoden rakettimaalaukset. Sitten myöhemmin lumiukot tyrokspaloista jne. Jumppasaliin menemme torstaina jumppaamaan, teemme retkiä lähimetsän laavulle, musisoimme päivittäin, luemme kirjoja paljon, ulkoilemme aina jos pakkasta ei ole KAMALASTI, pelaamme lauta ym, pelejä ym ym ja ennenkaikkea LEIKIMME :)

Hienoa on taas aloittaa työt maanantaina kun koko joukko palaa päiväkotiin ja meillä kaikilla on varmasti ollut toisiamme ikävä:)

5 kommenttia:

PikkuBertta /PikkuBertta kirjoitti...

Ihanat suunnitelmat teillä ja valmiit työt.Voi,kuinka tuli IKÄVÄ töihin tälle eläkeläiselle...lasten kanssa puuhastelu on niin terapeuttista...onneksi on noita pieniä lapsenlapsia ,joiden kanssa touhuta....mukavia puuhasteluhetkiä teille ☺

Kirsti kirjoitti...

Kivat suunnitelmat teillä. Kivan näköinen on teiän päiväkotikin kaikenlaista kivaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,kiva idea toi talvimaisemat lasipurkeissa.Mukavalta kuulostaa teidän suunnitelmat.Mutta on se kyllä vaativaakin joskin antoisaa työtä.Hieman tuli
ikävä puuhasteluun lasten kanssa,mutta sairaudet on vienyt eläkkeelle.
Iloa ja antoisia leikki-ja ydessäolon hetkiä lasten parissa.
Terveisin Merja

Katja kirjoitti...

Tuttuja askarteluja ja teemoja. Tuota osasto sanaa vähän kavahdin, omassa puheessa on ryhmä tai tiimi ja niiden käyttämiseen kai nykyään pyritään. Vähän kuin eroon laitosmaisuudesta :)

MaMMeli kirjoitti...

Hei!
Kiitos kommenteistanne :)
Katja: Noista nimityksistä en ole itse niin tarkka....Tiimiksi kutsun meidän kolmen koplaa jotka Oravissa lapsia hoidamme. Nimitykset vaihtuu ja painotukset muuttuu, mutta sisältö on tärkein <3