lauantai 23. huhtikuuta 2016

Kevään merkkejä

 Kivimäessä on selviä kevään merkkejä:) Jäät lähti viime viikolla näköalajärvestämme ja lampolan väki on päässyt ulos aitaukseen.
 Talven jäljiltä on villat ja karvat sekaisin, mutta kesäkuun alussa vasta keritsen lampaat sillä yöpakkasia on odotettavissa.

Voi sitä riemua ja "kallojen" kopinaa kun eläimet juoksevat ja puskevat toisiaan vapaalla laitumella. Urho ja Manu saa olla lampaiden kanssa niin kauan kun aitauksessa pysyvät. No tänään se oli n.1 tunti ja Manu hyppäsi aidan yli. Mamma sitä kutsui kuin koiraa ja hetihän se juoksi luokseni. Mustasukkaisena Urho hyppäsi heti myös aidan yli mamman luo ja sitten johdattelinkin ne herkuilla omaan aitaukseensa. Vuohien aitaus onkin tehty sellaiseksi että sieltä ei niin vaan karatakkaan.
 Muistatteko kun sain viime syksynä nämä kaunottaret Vienon ja Kainon meille?
Olen ollut niin surullinen kun tuon valkoisen Kainon vei kanahaukka.....En ole sitä vieläkään anteeksi antanut!

Viime viikon alussa huomasin kanalassa, että Vieno puuttuu!?? Hain sitä joka paikasta ja tulin surullisena siihen tulokseen, että Vieno on päässyt vahingossa karkaamaan ulos ovesta ja haukka on senkin syönyt! Olin ihan ahdistunut ja vihainen.....
Torstai aamuna mennessäni kanoja ruokkimaan kuulin jo kaukaa, että kanarouvat kanalassa kaakattaa erikoisesti. Menin sisälle ja Vieno lensi minua vastaan....( Vieno lentää enemmän ja korkeammalla kuin muut kanat) Mitä ihmettä? Se oli jotenkin höyhenet sekaisin ja toiset kanat kaakattivat, että missäs olet ollut????

Illalla mennessäni kanalaan oli Vieno taas kadonnut? Miten tämä on mahdolista ihmettelin???

Tänä aamuna ajattelin, että nyt selvitän arvoituksen kun on vapaapäivä ja aikaa. Menin kanalaan ja nuuskin JOKA PAIKAN!!! Lopulta nostin lampaiden ja vuohien puolelta vesiastian pois ja kuinka ollakkaan oli Vieno tehnyt juomatelineen alle pesän, jossa hautoi.... ONKO SIELLÄ MUNIA; JOS ON NIIN KUINKA MONTA, ONKO NE HEDELMÖITTYNEITÄ ?????? Nyt sitten vaan odotellaan ja katsellaan.....Laitoin Vienolle vettä ja kauroja lähelle, että jos malttaisi pistäytyä välillä tankkaamaan:)

Olen varovaisen onnellinen.....

Ei kommentteja: