sunnuntai 28. elokuuta 2016

Syksyn kynnyksellä

Omenat alkaa olla kypsiä. Paljon ei meille niitä tänä kesänä tule, mutta jos tekis pienen omenahillosatsin ja muutaman kerran kauraomenapaistosta. Nam, että se on hyvää vaniliajätskin kanssa. Pilkon vain omenoita vuokaan, ripottelen päälle kanelia ja fariinisokeria. Päälle teen kaurahiutaleista, sokerista ja voista mössön ja ei kun uuniin!
Vappuna kuoriutuneet Valma ja Vappu ovat jo kauniita neitosia. Vähitellen ovat päässeet laumaan mukaan. Arkoja ovat vähän olleet kun emo hylkäsi ne niin nuorena, kun rupesi uusia hautomaan. Vielä neitoset eivät ole munineet. Nämä kaksi ovat kovia tyttöjä lentämään, raolla olevasta ikkunasta lentävät aina yöksi sisätiloihin :)
Vieno kana se 19 tipunsa kanssa tonkii jokapaikassa.....
välilla emo ääntelee ja kutsuu luokse. Näyttää jo siltä, että n. puolet on kanoja ja puolet kukkoja.. Ei teillä olisi tietoa, että joku antaisi kukonpojalle kodin? Ei ole kivaa hävittää noin kauniita kukonpoikia! Armas isäkukko on Alho ja emokana Tyrnäväläistä sukua.
Nautin joka päivä katsella näiden touhua. Kaksi kanan poikaa olen toistaiseksi valinnut itselle, toinen on joukon pienin ja se sai nimeksi piiperoinen ja toisella on "harmaa huppu" ja sen nimesin Huldaksi.

Niin se syksy alkaa kolkuttelemaan ovia ja ikkunoita.....En antaisi millään kesää pois, mutta sitähän ei minulta kysytä. Mitä vanhemmaksi tulen sen nopeampaa kesä menee?! Onhan syksyssäkin omat kivat juttunsa...luonnon kauniit värit, kynttilän polttamiset ja harrastuksen alkaminen. Näpsä käsityökoulu taas alkaa. Nyt vaan harrastuksena kun sain keväällä päätökseen käsityötaiteenperusopinnot.

Vaarin kanssa olemme tehneet syksynkarkoitukseksi pari pikkureissua, toisen Naataliin ja toisen Tukholman risteilyn merkeissä...Niistä joku toinen kerta sitten. Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille :)

2 kommenttia:

Eeviregina kirjoitti...

Niinhän se kesä meni taas ihan vilauksessa!Ja niitä lämpimiä kesäpäiviä ei sitten juuri ollutkaan. Mutta näin tänä kesänä.
Pienetkin irtiotot piristää. Mekin kävimme parin päivän Tallinnan reissulla ja nyt syksyllä pitäisi keksiä lisää piristystä.
Mukavia syyspäiviä sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Omenoitten kanssa täälläkin on puuhattu. Sosetta syntyy nopeasti, kun pehmentää omenalohkot uunissa. Kauraomenapaistokseen kannattaa laittaa osaksi kookoshiutaleita, jos vain niistä tykkää. Mukavaa varmasti seurata noitten tipujen touhuja. Toivottavasti kaikille löytyy koti. Mukavaa syksyä sinne, t. Ella