torstai 25. elokuuta 2016

Kivimäen markkinat 2016

 Tänä kesänä markkinamme olivat jo heinäkuun viimeisenä lauantaina. Armas-kukkomme kiekui komiasti markkinaväelle ja tänä vuonna olikin sillä paljon ylpeyden aihetta sillä 19 tipua oli kanalassa ihasteltavina. Lampaita ja vuohia saivat lapset syöttää pajunoksilla.

 Vanhantorpan kahvioon oli miniämme, tyttäremme ja mammeli leiponut: Kanttarellipiirakkaa, kinkkupiirakkaa, jauhelihapiirakkaa, mango-, valkusuklaa-, vadelma ja kinuskimansikka- juustokakkuja, porkkanakakkua, pullaa, munkkeja, vadelmapiirakkaa ja mariannetorttua.


 Joka vuosi lähetän vienon pyynnön Taivaan Isälle, josko hän antaisi kauniin markkinasään. Tänä vuonna oli kaunis ja lämmin sää....vain n. tuntia ennen päättymistä alkoi ukkostaa.
 Monenlaista myytävää oli ulkona kojuissa....kauniita liitutauluja, koruja, lastenvaatteita, huuliharppua soittava Romu-Reijo romppeineen, käsitöitä, perunoita, marjoja, kirppistavaraa ym.
 Vanhassa aitassa oli tänä vuonna näyttely; Morsian, hääpukuja eri vuosikymmeniltä. Vanhin puku oli vuodelta 1952, jonka oma mummuni joka toimi ompelijana Kivimäessä oli ommellut paikkakunnan morsiammelle. Oikealla oli hänen kuvansa ja kertomus hänestä. Aitan edessä ulkona oli mummuni Singer, joka täytti tänä vuonna 100v. Pappani oli kiertävä ompelukonemyyjä ja myi sen ompelijalle, jonka kanssa vietti sitten häitä 1917. Näyttelyssä oli esillä myös mm. äitini, siskoni, tyttäreni, miniäni ja minun hääpuvut.
Joka vuosi on markkinaväki kasvanut. Onneksi sain ihanan nuoren naisen avukseni kahvilaan sillä väkeä oli jonoksi asti. Paljon on tuttuja, jotka käyvät joka vuosi, mutta myös uusia tuntemattomia lomalaisia oli liikkeellä.

Markkinoissa on kovasti etukäteen puuhaa, mutta ihmisten iloiset ilmeet ja lämmin tunnelma antaa voimaa aina kyhätä markkinat kokoon. Tervetulos SINULLE ensi kesänä :)2 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Olisipa päässyt mukaan. Ehkä ensi kesänä vihjaiset ajoissa, saatetaan lähteä kesäretkelle.

Sarin kotona kirjoitti...

Onpas ollut ihanat markkinat!
Ja mitä herkkuja siellä on ollut kahvilassa!
Mukavaa viikonloppua!