lauantai 13. tammikuuta 2018

Hyvää tätä vuotta

 Hei pitkästä aikaa!
Ompas viime kerrasta kulunut paljon aikaa. En ole saanut itsestäni irti kirjoittaa tänne mitään vaikka tapahtunut on kaikkea ja enimäkseen onnellisia asioita. Kiitos kun olette käyneet täällä välillä katsomassa minua! Aloitin tammikuu 8. päivä vuorotteluvapaan ja nyt olen viikon ollut ihan laiskana. Elokuussa pitäisi palata töihin. Kuluneen viikon olen vain pitänyt huolta eläimistä ja omasta metsämiehestäni. Töissä käydessä en paljon jaksa viikolla panostaa ruuanlaittoon ja leipomiseen, mutta menneellä viikolla olen yrittänyt tehdä vaarin lempisapuskaa mm. maksakastiketta, kalasoppaa, mansikkakiisseliä, pullaa ja mustikkapiirakkaa ym. Mitään erikoista en ole aikonut vapaallani tehdä tai suorittaa, mutta nauttia elämästäni yritän joka solullani. Olen ajatellut vähän kirjoittaa, tehdä käsitöitä ja keväällä kasvattaa kukkia. Viikonloput menee aika paljon lastenlasten jääkiekkopeleissä, sillä 3 poikaa harrastaa kiekkoilua. Se on meille vaarin kanssa myös yhteinen mieleinen harrastus, että käymme seuraamassa kahta hyökkääjää ja yhtä pakkia.

 Neiti ja hänen Rakkaansa Nalle-karhu menivät kihloihin alku syksystä ja häitä vietetään ensi kesänä. Sain olla Neidin kanssa etsimässä hääpukua, joka onkin jo tilauksessa. Äidin yksi kohokohta elämässä on olla katselemassa kun tytär sovittaa hääpukuja:) Auttelen hääjärjestelyissä minkä osaan ja mitä tarvitaan. On ihanaa kun oma lapsi on onnellinen! Neiti sai myös uuden tehtävän pankissa ja työsopimus kestää ensi vuoden lopulle.



Elokuun lopussa esikoisemme synnytti 5.pojan ja meistä vaarin kanssa tuli 7. lapsen vaari ja mamma. Poika on kaunis, helppohoitoinen ja komea tukkainen :)
Poika sai nimen Urho ja hän on kova "juttelemaan" ja nauramaan. Ihana seurata kuinka jokainen lapsi on jo syntyessään aivan erilainen ja hän tuo tullessaan luonteensa ja tempperamenttinsa.

Syksy oli raskas töissä. Oli paljon muutoksia. Vaihdoin esikoulusta 1-3v ryhmään. Kaikki tiimikaverit vaihtuivat ja koko varhaiskasvatuksessa moni asia muuttui. Tuli uudet varhaiskasvatussuunnitelmat ja ne piti tehdä sähköisessä muodossa uusiin kaavakkeisiin. Olin aika puhki vaikkakin tykkäsin taas olla pienten kanssa. Huomasin että olen ennen kaikkea hoivaaja tyyppi ja minulla on paljon vahvuuksia, jotka tulee esiin juuri pienten lasten kanssa. Olen kuitenkin nyt lomani mielestäni ansainnut ja voi kaikessa rauhassa miettiä, mitä elämältäni vielä haluan.

Nyt en äkkiseltään muista mitä kaikkea muuta on tapahtunut, mutta jos tulee mieleen niin kirjoittelen. Mukavaa tammikuuta ja luulen kirjoittelevani nyt useammin, kun olen kotinurkissa.

5 kommenttia:

Eeviregina kirjoitti...

Kiva kuulla sinusta! Onnittelut mummoilusta ja hauska kuva Urhosta. Nautinnollista vuorotteluvapaata sinulle ja pysytään kuulolla!

PeePee kirjoitti...

Olipa mukavaa lukea pitkästä aikaa uusi postaus.Hyvää alkanutta uutta vuotta ja onnittelut kaikista mukavista tapahtumista, joita perhepiirissä on ollut ja on tulossa!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kuulla sinusta!:)Ah vuorotteluvapaa....Nauti siitä.Ja käyhän kirjoittelemassa tänne,niitä on kiva lukea.Mukavaa talvea:)t.Tarjap

MaMMeli kirjoitti...

Kiitos EeviRegina, PeePee ja Tarja kun kävitte ja jätitte ihanat piristävät kommentit!!!

SariM kirjoitti...

Hei! Olipa kiva lukea pitkästä aikaa kuulumisia! Nauti vuorotteluvapaasta, hyvä se on välillä hengähtää! TV; Sari