maanantai 5. maaliskuuta 2018

Tein näpsässä uutta

Ennen talvilomaa painoimme Näpsä käsityökoulussa valokuvia kankaalle. Tekniikka oli yksinkertainen. Omasta valokuvasta tulostimme halutun kokoisen mustavalkoisen tai värillisen kuvan. Puuvilla tai pellavakankaaseen sivelimme värikaupasta ostettua vesiliukoista lakkaa kuvan kokoisen alueen. Kuva myös siveltiin lakalla. Kuva painettiin lakatulle alueelle ja sen jälkeen silitimme leivinpaperin läpi kuvan. Kuvan kuivuttua otimme kuvapaperin pois ja kankaalle jäi peilikuva kuvasta. Sen jälkeen kirjailimme kuvaa niin kuin halusimme. Itse kirjailin hääkimpun ja sulhon kukan takinrinnuksesta. Laitoin myös kuvan ympärille nyplätyn pitsin ja tein siitä rusetin. Kirjailin myös vapaasti tuon tekstin. Kuva on Mammelin ja Vaarin yksi hääkuvista. Nyt aion vielä löytää sopivat kehykset tähän työhön.

Huomenna alkaa näpsässä pienet nahkatyöt. Mielenkiinnolla odotan mitä uutta taas opin:) Niille jotka ovat uusia lukijoita haluan kertoa, että olen jo suorittanut näpsässä jo pari kolme vuotta sitten. käsityöalan perustutkinnon. Halusin kuitenkin jatkaa näpsässä, koska siellä on niin mukavaa ja oppii aina uutta.

3 kommenttia:

Eeviregina kirjoitti...

Onpa hauska kuva! Millaista se lakka on, minkä nimistä? Alkoi kiinnostaa tuo tekniikka. Minä olen niin laiska lähtemään minnekään kursseille, täällä kotona vaan nyprään yksikseni.

Kivipellon Saila kirjoitti...

Olin syksyllä Taito-keskuksella verestämässä matonkutomistaitoani ja yllätys oli melkoinen, että aikuisillekin on Näpsä-kerho! Hieno juttu, kaikkea kivaa siellä tehdään kuten tuo sinun ihanuus! Varmasti mielenkiintoinen nahkatyöjakso, ohjaajat ovat niin inspiroivia!

Päden paja kirjoitti...

Ihana työ ja niin suloinen kuva! Kiva on aina oppia uutta, nahkatyötkin on varmasti mukavia! Kaunista talvipäivää♥