tiistai 14. joulukuuta 2010

Päivän porinat

Ensimmäiset hyasintit halusivat ostoskoriin välttämättä tänään. Valkokukkaisia näistä pitäisi tulla. Mielestäni tämä on kiva puulaatikko, joten kukat kun kuihtuu, istutan uudet.
PartyLite edustaja pyysi luokseen glögille ja poistomyyntiin. Kävimme naapurin kanssa siellä ja kolme lahjaa ihanille ihmisille löysin sieltä:)
Koe satsin tein lusikkaleipiä, jotka tuli hyviä, mutta liian murenevia. Entisellä ohjeella tuli aina kovia, kuin kivet ja nyt tällä uudella liiankin suussasulavia. Huomenna teen uuden satsin ja taidan lisätä vähän jauhoja. Tässä ohje:

200 g voita
2dl sokeria
2 tl vaniliasokeria
1 tl soodaa
4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Väliin: Vadelmahilloa tai marmeladia

Sulata voi kattilassa ja anna sen kiehua muutama minuutti. Kaada rasva sokerin päälle ja jäähdytä. Laita vanilia sok. ja sooda vehnäjauhojen sekaan ja sekoita jauhot rasvasokeri seokseen.
Paista 175 astetta n. 12 min.

Muutama joulukortti pitäisi vielä kirjoittaa, että huomenna saa ne postiin. Tänä vuonna lähtee ystäville ja sukulaisille n. 40 kappaletta. Tykkään itse saada perinteisiä joulukortteja postissa, joten lähetän niitä myös itse:)

7 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

Lusikkaleivät on ihania, minulla on lähes sama ohje kuin tuo, mutta jauhoja on 5dl ja soodan tilalla 1tl leivinjauhetta. Olisikohan sillä vaikutusta koostumukseen?
Mukavia joulunaluspäiviä Kivimäkeen!

tuksu kirjoitti...

Lusikkaleivät on NAM! isotöisiä vaan ovat. Hyasintin tuoksu ei mun allergiselle astmalle sovi, joten ihailen niitä vain kuvista. Kauniita ovat nekin, tuo sun puuastia on kaunis ja monikäyttöinen, että sille varmaan joulun jälkeen löytyy "muuta puuhaa"
Mukavia joulunaluspäiviä sinne
tuksu

PikkuBertta kirjoitti...

Lusikkaleivät on kyllä herkullisia...mutta mielestäni NIIN suuritöisiä,että aina,kun pystyn laistamaan,niin en tee...mut hyvällä halulla kyllä syön,jos taljotaan.hih,hih:)

seijastiina kirjoitti...

Voi ihania valkoisia hyasintteja,itse en tiedä, minkä värisiä omistani tulee, yllätys on sitten hauska pian ;D

Herkullisia lusikkaleipiä, tykkään ♥

Iloista joulun odotusta MaMMeli!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Muistan, kun äitini äiti teki samanlaisia lusikkaleipiä, mutta niiden nimi oli rakastavaiset.... kun meidät vihittiin mamma teki meidän häihin niitä ja vieraita oli noin 200 henkeä... mamma oli kova leipomaan ja tekemään käsitöitä..
Hyvää loppuviikkoa MaMMelille ja vaarille..:)

Katja kirjoitti...

Lusikkaleivistä tulee mummo mieleen. Hänen tekemänsä oli parhaat ikinä! Harmi ettei resepti säilynyt jälkipolville, taisi mummo tehdä niitä ulkomuistista.

Mari kirjoitti...

Oi hyasintit pitää laittaa ostoslistalle! Lusikkaleivät ovat herkullisia, nam :)