sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Maalaismamma pääkaupungissa :)

Hui, mahdoton, kun maalaismamma kävi pääkaupungin humussa. Ihan pää pyörällä sitä tälläinen mammeli meni toisten perässä tuolla vilinässä. Neljän työkaverin kanssa matkustettiin siis katsomaan entistä esimiestämme, joka on muuttanut Helsinkiin. Metroon menevissä rullaportaissa alkoi oikein huimaamaan ja mammelikin oppi, että portaissa pitää seisoa oikeassa reunassa, että kiireisimmät pääsee vaikka juokseen ohitse....ja kiire tuntui monella olevan :)
Elämäni ensimmäistä kertaa matkustin metrolla.
Ystävällemme mentiin keskustasta ensin metrolla ja sitten bussilla yhteensä n. 17 km. Hän on muuttanut miehensä kanssa n. 2 vuotta sitten ja heidän kotinsa oli aivan ystävämme näköinen :) Meille tarjottiin ihanaa salaattia patongin kera ja lämmintä sieni/kinkkupiirakkaa sekä kahvit ja ihanaa porkkanakakkua. Nam, vatsat täysinäisinä lähdimme humputtelemaan kaupungille.
Seilasimme keskustan ostoskeskuksissa Forumissa ja Kampissa. Sokoksesta tein taas kivoja ostoksia. Tuliaisia, josta kerron myöhemmin....
Mammeli oli taas vaudissa ja murtunut varvaskaan ei tuntunut oikein missään, kun sai seilata kaupoissa;) Työkaverit pelleilivät, että jos olen hukassa, minut löytää kassalta...No, en minä oikeasti paljon ostoksia tehnyt:) Siitäkin naureskeltiin, että töissä tämä loistava huippukunto ei ole näkynyt;)
Lopuksi söimme Fransmannissa hyvin ja tietenkin mammeli tilasi jälkiruuaksi lämmintä suklaakakkua, jäätelön ja mansikkakastikkeen kera. Paljon riitti juteltavaa ja seura oli mukavaa:)
Matkustaessa junalla takaisin kotiin, vaunussamme oli "ukko", joka oli aivan hermoheikko suoraan sanoen. Kun nauroimme ja juttelimme hän suuttui meille ja sanoi, että huudetaanko kilpaa. Konduktööriltä hän pyysi musiikkia, kun täälä on niin kova meteli. Hänelle vastattiin, että täydessä junassa, kun on aina vähän meteliä....Arvaatte vaan, kun tuli mieleen ylä-asteen oppitunnit, kun nauratti ja ei olisi saanut nauraa...siis nauratti kahta kauheammin......voi setä parkaa..... Lopulta oli vaari asemalla vastassa ja täytyy taas todeta, että kylässä hyvä...kotona paras :)

17 kommenttia:

Elämän Helmiä kirjoitti...

Onpas sinulla ollut kiva päivä. Kyllä tuollaiset menot ovat kivoja , ja niistä saa pitkäksi aikaa jaksamista normaaleihin päivä rutiineihin.
Mukavaa sunnuntaita ja alkaa uutta viikkoa!
-päivi-

LeenaJohanna kirjoitti...

Kuulostaa reissu mukavalta piristykseltä .
Varmasti oli kiva päivä.
Voi itku kun alkoi naurattaa tuo junan valittava setä.
Ihan kun meikäläisen elämästä. Hersyvä nauru saa joskun jonkun todella äreäksi.
Mulla kun tulee ystäviä kylään niin mies joskus sanoo ja huokaa että huh tuota kotkottamista ja kiljumista.
Niin kyllä se kylässä on kiva mutta kotona paras.

Mukavaa , leppoista pyhäpäivää!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

olipas teillä mukava matka... ja junan "ukko" sitten .... no näitähän on....
Itse joskus työnpuolesta käyn Helsingissä ja voi, kuin onnellinen olen, kun pääsen sieltä kotiin..:)) se hyörinä ja ihmispaljous ei ole minua varten.

Suvi kirjoitti...

Ihanan kuuloinen reissu teillä (no, tuota junaepisodia nyt lukuunottamatta ;D)! Olisipa ihanaa päästäkin Helsinkiin hieman shoppailemaan :)

Sirutuuli kirjoitti...

Itsekseni rupesin mielessäni naureskelemaan, olisinpa ollut kärpäsenä katossa kuuntelemassa ja katselemassa :)Voi ukkoraasu, kannattaisi varmaan miettiä kahdesti, lähteekö junalla reissuun. Siellä kun yleensä on muitakin ja hiljaista harvoin on :)

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa tarinointia elävästä elämästä :)

Minni

Susanne kirjoitti...

Ihana postaus matkastanne! Tuntuu niinkuin olisin itsekkin ollut mukana niin elävästi kirjoitit:)
Voi tuota äreää ukkoa:) Minuakin olisi moinen naurattanut kahta kauheammin:)

Villiviini kirjoitti...

Olipa mukava matkakertomus. Saitte varmaan virkistystä pitkäksi aikaa.

Riitta kirjoitti...

Selvästi onnistunut ja mukava reissu sinulla takana! Nyt varmaan ensi viikko menee virkeänä ja varvas kiittää ;)Mukavaa sunnuntaita sinulle

kisu kirjoitti...

Mukavalta kuulostaa reissunne. Ja minunkin tulee todettua juuri samoin maailmalta palatessa, että kotona paras :o)

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!
-kisu-

tuksu kirjoitti...

Mukavan kuuloinen päivä! Ja varmasti katkaisi arkiset aherrukset:)
Nyt taas jaksaa puurtaa töissä ja kotona.
Mukavaa viikkoa sinne
tuksu

Anonyymi kirjoitti...

Heipsistä hei Mammeli !
Ihana reissukuvaus !
Uteliaana jään oottamaan kertomustasi ostoksistasi. Niin se vuan varvaski parannoo ku on ystävien kanssa liikenteessä :) Mukavvoo työviikkoo Mammeli t. hanne

Anonyymi kirjoitti...

Heips mammeli,

Huomasitko kun aikaisempaan postaukseen kommentoin eilistä Hesan matkaa, me kun oltiin samassa vaunussa mennen tullen. Tais olla se kommentoiva pappa meidän edessä paluumatkalla? Multa kyllä meni ohi moinen skenario. Olen vain mietinyt, että kukahan olit näistä viidestä naismatkaajasta? Yhdellä oli hattu ja punainen takki, sinäkö? En muista kasvoja valitettavasti. Pitää kelata sun blogia takasinpäin, josko vilahdat jossain kuvassa.

Titti kirjoitti...

Mukavalta vaikutti käyntisi pääkaupungissa.
Juuri omaan blogiini kirjoitin tuon saman tekstin (kun palasimme pieneltä hotellilomalta jolloin tapasimme myös mieheni siskoa ja isää), että "kylässä hyvä, kotona parempi." :)

MaMMeli kirjoitti...

Apua, sinä Anonyymi;)Vai näit sinä äänekkään porukkamme junassa;) Minä en ollut se hattupäinen vaan mustassa takissa( juuri siinä UUDESSA ;))hiuksissa punaisia raitoja ja porukan pyörein! Olisit tullut esittäytymään :)

PIUZA kirjoitti...

Onpa tutunnäköisiä maisemia! Teillä oli varmaan mahtava matka!;) Hyvän näköinen takki tuolla aiemmassa postauksessa.

Paula

Sirutuuli kirjoitti...

Blogissani on siulle jotain kivaa..