Ainekset | 12 annosta |
---|---|
1 pkt (200 g) | Pirkka Daniela kaakaotäytekeksejä |
75 g | Pirkka meijerivoita |
Täyte | |
1 ps (200 g) | Pirkka vadelmia (pakaste) |
5 | liivatelehteä |
1 tlk (2 dl) | Pirkka vispikermaa |
1 prk (250 g) | Pirkka mietoa rahkaa |
1 rs (180 g) | Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa |
1 dl | sokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
Koristeeksi | |
100 g | Fazer taloussuklaata |
tuoreita vadelmia |
Vaihe 1
Hienonna keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se jäähtyneenä muruihin.
Vaihe 2
Vuoraa
irtopohjaisen vuoan pohja (halkaisija 22-23 cm) leivinpaperilla
kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Painele keksi-rasvaseos
lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja
kovettuu.
Vaihe 3
Kuumenna
vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia.
Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10
minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vaihe 4
Sekoita
keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri, vanilliinisokeri ja vadelmat.
Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan
veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos
vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja
sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka
jääkaappiin hyytymään yön yli.
Vaihe 5
Suklaakoristeiden
valmistus: Paloittele suklaa. Sulata suklaata mikrossa (250 W) 20
sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Lusikoi sula suklaa vahvaan
pakastepussiin. Anna jäähtyä hetki. Aseta leivinpaperi leikkuulaudan tai
tarjottimen päälle. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota
haluamanlaisiasi suklaakuvioita leivinpaperille. Nosta kuviot
alustoineen jääkaappiin kovettumaan. Ota suklaakoristeet jääkaapista
vasta koristeluhetkellä, voit kuitenkin valmistaa ne edellisenä päivänä.
(Koristeet eivät kestä pitkää säilytystä jääkaapissa.)
Vaihe 6
Irrota
kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille.
Viimeistele kakun reunat suklaakoristeilla ja pinta tuoreilla
vadelmilla.
Vinkki!
Pohjan voi valmistaa ilman monitoimikonettakin. Paloittele keksit
esimerkiksi tilavaan kaksinkertaiseen muovipussiin ja hienonna keksit
muruiksi esimerkiksi lihanuijalla tai kaulimella. Itse laitoin pohjaan Digestive-keksiä, kun tykkään niin siitä mausta.
6 kommenttia:
Voi, nam..Hyvän näköinen kakku:)
Kannattaa varmaan lisätä tekstiin reseptin ja kuvan lähde, ettei tule Pirkan kanssa ongelmia.
Tuota kakkua täytyy kyllä kokeilla :P
Moikka, kyl noi varmaan riittää sil väkimäärälle, kokemusta on!!!
Hei, laitatko vielä nämä kakut pakasteeseen kun nyt jo olet ne tehnyt? Vai säilyykö loppuviikkoon? Kyselen kun minäkin ajattelin tehdä tämän tyylisiä kakkuja, ja meillä on perjantaia juhlat! Hyvää alkanutta viikkoa....
Hei anonyymi! Uskoisin, että ongelmia ei Pirkan kanssa tule sillä niin selvästi nuo Pirkka-tuotteet on esillä ohjeessa.
Sinulle anonyymi, joka kyselit pakastamisesta: Pakastan yleensä kaikki leipomukset ja varsinkin nämä juustokakut säilyvät paremmin raikkaana ja tarjoiltavana kesä kuumalla, kun ne ovat olleet jäässä. Maku säilyy mainiona myös!
Nam mikä kakku täytyy yrittää tehdä tuollainen kans joku päivä.
Hei vieläkö teillä on lampaita? Laitappa joku päivä niistä kuvia. Minun naapurissa on 14 karitsaa ja ne on niin SÖPÖJÄ ja niillä on ihana määkimis ääni kun ruokaa on tulossa :) mäkin voisin niistä käydä ottamassa kuvia ja laittaa blogiini.
Mukavaa päivää sinne päin :)
Lähetä kommentti