lauantai 24. toukokuuta 2014

Kallenaution kestikievarissa

 Kävin eräänä kauniina päivänä vanhemman poikamme ja hänen morsiammensa kanssa jäätelöllä Ruovedentien kupeessa olevassa Kallenautiossa. Kuvassa nuoripari istuskelee kievarin "Piian" kanssa eli Neitosemme.
 Meidän kuopuksemme on toista kesää töissä tämän vanhan miljöön kahviossa.
 Voiko ihminen olla ihanammassa paikassa kesätöissä?
 Ympäristö on mitä idyllisin ja samalla saa kohdata monenlaista turistia. Neiti myös leipoo työnantajansa kanssa kaikki ihanat kahvipullat, kakut ja tortut. Arkipäivisin siellä on myös keittolounas tarjolla.
 Ulkona on ihania vanhoja rakennuksia-

 Pihapiirissä on myös ns. hollitupa missä on taidenäyttelyitä ja toisessa päässä myymälä missä myydään paikallisten käsityöihmisten tuotteita. Mammelilla on aikomus tänä viikonloppuna viedä sinne myös omia tuotteitaan myyntiin.
 Pihassa on myös ihana pikkumökki lapsille.
 Olen lapsesta asti käynyt Kallenautiossa, mutta nyt käyn useammin Neidin herkkuja maistelemassa:)
Palattuamme maakunta matkailultamme saavuimme omalle museomäellemme Kivimäkeen, jossa kaikki vihertää jo niin kauniisti:)

4 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Aikoinaan lasten kanssa poikettiin joka kesä siinä kallenaution tuvassa. lapset tykkäsi siitä kovasti. Nyt en olekkaan käynyt vuosiin, pitääpä poiketa jos sielläpäin tulee liikuttua.
Oikein hyvää viikonloppua.

Kirsikka kirjoitti...

Nämä vanhat paikat ovat vertaansa vailla, ihanaa tunnelmaa ♥

Anonyymi kirjoitti...

Haaveilen pääseväni sinne tänäkesänä.Isäni suvussa kulkee tieto,että isän äidinäiti on syntynyt siellä,lieneekö uinunut kuvan kehdossa.

Irene kirjoitti...

Kallenautio on tuttu paikka. Ennenvanhaan ajettiin maalle aina sitä kautta.
Taisivat käydä meilläkin Lohjalla kääntymässä.