perjantai 1. elokuuta 2014

Kanalan asiaa ja vähän muutakin

 Viimeiset mansikat on nyt poimittu ja vadelma aika on parhaimmillaan. Pakastin jo pullottaa!
 Markkinat lähestyvät ja kaikenlaista puuhaa niiden tiimoilta riittää. Mukavasti on tulossa uusia myyjiä vaikka kotikutoiset markkinat ovatkin. Sain mukaan myös Tittiksen, joka tekee ihania koruja ym. vanhoista ruokailuvälineistä. Kovasti toivon kaunista ilmaa, sillä silloin on ihmisiä paremmin liikkeellä.
Kanalassa on tapahtunut viime päivinä kummia. Tänä kesväänä hankituista kanoista Vappua on alettu kanalaumassa kiusaamaan. sen niska oli jo nokittu ja se pelkäsi jo muita. Mietin pääni puhki, että mitäs nyt. Otin muutamana päivänä sen toisen kanan kanssa vapaaksi pihaan ja annoin sen rauhassa syödä ja tepastella pihalla. Yöksi päästin kanat toisten luokse. Aamulla alkoi taas kiusaaminen ja minä jo hermostuin, kun varsinkin Lempi niminen isohelttaisin oli sille Vapulle niin ilkeä. Lopulta keksin soittaaa eräälle mukavalle talon emännälle, joka on eläinlääkäri, että josko hän ottaisi Vapun heille. Heillä on kolme kanaa ja kukko. Hän otti vapun mielellään ja sanoi, että heidän kanat ovat pihassa vapaana ja luulee, että siten ne hyväksyvät vapun joukkoonsa. Ihna helpotus! Nyt Vapulla on uusi koti:) Varmasti kuulen myöhemmin miten elo uudesa kodissa on sujunut. Kanaa hakiessaan tämä emäntä kertoi minulle, että kana jolla on isoin heltta on aina kanalauman johtaja. Kana itse kasvattaa heltan suuremmaksi kai hormoonien avulla jos hänessä on pomoainesta. Kanalaumassa nokitaan helposti vaikka kuoliaaksi se kana joka koetaan liian heikoksi. Ulkoisesti Vapulla ei ollut mitään merkkiä heikkoudesta,mutta kai sillä oli sitten joku mistä muut eivät tykänneet. No toivotaan, että kanalassa meno rauhoittuu ja jos ei niin sitten Lempiltä loppuu päivät!

Tänään oli ensimmäinen työpäivä ja se oli suunnittelua ja järjestämistä. Lapset palaavat päiväkotiin ensi viikosta lähtien. Päiväkodin lapset,  jotka ovat tarvinneet heinäkuussa hoitoa ovat olleet varahoidossa ryhmiksessä. Mammeli vaihtaa ryhmää ensimmäistä kertaa 7 vuoteen. Tänä syksynä aloitan 3-5 vuotiaiden ryhmässä. Vaikka odotankin innolla uutta niin lomalla olisin viihtynyt vielä paljooooooon pitempääään!!!!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mitä almalle kuuluu?

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuteen ryhmään!
Kunitsekin työskentelen päiväkodissa, tiedän miten iso asia nuo ryhmänvaihdokset ovat!
Minä sain olla samassa ryhmässä 8 vuotta, mutta nyt minullakin on muutoksen aika, jännittää kovasti!!!

Oikein hyvää työnalkua ja kesänjatkoa

Toivottelee Liisa.

MaMMeli kirjoitti...

Hei!
Almalle kuuluu oikein hyvää ja täytyykin tehdä tytöstä postaus lähiaikoina:)