lauantai 27. syyskuuta 2014

Pidettiin kuin Piispaa pappilassa:)

 Meidän seurakunnassa oli Piispan tarkastus viime viikonloppuna. Meidän kotikirkko on niin kaunis ja kotoisa. Jumalan palveluksen alussa otin pari kuvaa kirkosta. Vaari oli myös mukana hän avusti ehtoollisessa tai jos rehellisiä ollaan mammeli oli Vaarin mukana:) Vaari käy ahkerammin kirkossa kun mammeli.....mammeli on usein kun Martta raamatusta, että syitä löytyy miksi ei muka kerkiä.....
 Oli siis Piispantarkastus, mutta oli myös seurakuntamme perinteinen sadonkorjuumessu, jossa saamme kiittää Luojaamme siitä kaikesta hyvästä mitä Hän on meille.antanut:) Maatalousnaisr olivat koristellet kirkon kauniisti omien tilojen tuotteilla.
 Jumalanpalveluksen jälkeen kirkkoväki kokoontui  seurantalolle, joka oli myös maatalousnaisten toimesta koristeltu. Harmittaa kun en kuvannut ihania uusia ja vanhoja huonetaulutekstiilejä, mitä oli kerätty näytteille. Kai muistatte lapsuudestanne mummolan seinällä : Jumala on Rakkaus, Elä Luojaasi luottaen, Jokainen päivä on lahja......jne.
 Ensin söimme uutispuuro, joka on vanhan perinteen mukaan tehty heti sadonkorjuun jälkeen tuoreista vastajauhetuista ruisjauhoista "uutisista". Sen kanssa voisilmä tai tuorepuolukkahillo oli "Taivaallista" hih, näissämerkeissä kai sallttu vertaus;)
 Puuron jälkeen oli musiikkia ja mm. Piispan puhe, joka ei ollut kuiva tai liian "hieno" vaan lämmin ja tuttavallinen.. Lopuksi kahviteltiin ja sen kanssa oli sen seitsemää sorttia ja kaikki itse maatalousnaisten leipomia!
Yllätyin iloisesti kun tapasin Piispan, koska hän ei ollut ollenkaan sellainen kuin kuvittelin...siis etäinen ja ns. liian kaavoihin kangistunut. Piispamme nimi on muuten Matti Repo ja kun katsotte hänen kuvaansa vaikka googlesta niin huomaatte ehkäsaman kuin minä, se että hänen silmissään asuu rauha....


Tein tämän postauksen ns. sairasvuoteelta. Minulla on poskiontelotulehdus ja silmätulehdus tämän flunssan lisäksi. Vihdoin eilen sain lääkkeet, koska päänsärky oli kamala! Nyt helpottaa kun päätä ei enää särje kun vielä yskältä saisi nukuttua niin sitten on kaikki hyvin. Nyt vaan kuumaa viinimajamehua hörpin......Pysykää te terveenä, jookos?

Ei kommentteja: