torstai 5. maaliskuuta 2015

Neidin kuulumisia

 Moni varmaan muistaa, että meidän kuopus 20 v oli kaksi edellistä kesää töissä ihanassa miljöössä Kallenautiossa. Hän sai oppia siellä asiakaspalvelua ym.kahvioon liittyviä monenlaisia töitä. Hän viihtyi työpaikassaan hyvin ja sai kiitettävän työtodistuksen! Ensi kesäksi Neidillä oli haave päästä töihin, joka olisi hyödyksi ja opiksi hänen koulutuksensa alalta. Tammikuussa hän lähestyi hakemuksella haavepaikkaansa ja helmikuun lopussa pääsi työhaastatteluun. Lopulta soitto tuli ja paikka on hänen! Kerron myöhemmin työalan, kunhan työsopimus on tehty. Kesätyön lisäksi hän sai 5kk työharjoittelupaikan sieltä! Toukokuussa kun neiti alkaa työt niin ne vasta päättyvät joulukuussa. Työkokemus ja harjoittelupaikka mieleiseltä alalta on tietysti ykkösasia,mutta väheksyä ei pidä palkkaakaan, sillä Neiti on hienosti tullut omilla tienasteillaan opiskelijana toimeen tähänkin asti, joten raha on enemmäkin kuin tarpeen!
Onnellisia olemme neidin puolesta ja myös siitä, että hän on ilonamme enemmän ensi syksynä, kun ei tarvitse asua Seinäjoella kuin ensi lukuvuonna kevätlukukauden. Harjoittelu/työpaikka sijaitsee meidän naapurikaupungissa. No neithän tietenkin välillä kärsii mammelin ja vaarin kotkotuksista täällä kotona, mutta silloin poikaystävä rientää apuun;)

Kuvassa Neiti pitää nuorinta sisarenlasta sylissään. Neiti tuli 9-vuotiaana tädiksi ja on 6 lapsen täti ja kahden sisaruksensa lapsen kummi. Se mitä Neiti on saanut oppia tätinä on sellaista mitä ei voi kirjoista lukea tai työharjoittelussa oppia. Jos hänestä tulee joskus äiti niin uskon, että lapsista pidetään hyvää huolta ja monet käytännön asiat sujuvat luonnollisesti.


Kiitollisia siis ollaan Taivaan Isän johdatuksesta :)


2 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Joskohan ensi kesana paasisimme kaymaan siella Kallenautiossa. Tahan mennessa, aina kun olemme menneet ohi (aamulla tai iltapuoleen) on ollut kiinni.

mustakissa kirjoitti...

Hienoa! Tuollaista voi pitää onnenpotkuna tänä päivänä, kun työpaikoista on pulaa. Nuoret eivät pääse hankkimaan kokemusta, kun eivät pääse töihin kokemuksen puutteen takia. Toivottavasti tilanne paranee koko maassa. Onnittelut kuitenkin teidän neidolle työpaikasta!
Itsestäni tuli täti 12 vuotiaana ja aika nopeasti minulla oli sitten 5 veljien lasta. Siinä sai työkokemusta jos missä. Rakastin sitä ja niin on vieläkin, nyt jo veljen lapsen lapsiakin ja omia on kolme.