torstai 8. kesäkuuta 2017

Kesäkuu on kukkakuu

 Eräässä lasten kuukausilaulussa lauletaan,että kesäkuu on kukkakuu. No nyt tänä vuonna se ei ole oikein pitänyt paikkaansa. Osan kesäkukista olen jo istuttanut, mutta vielä on kukkia laittamatta. Kasvimaalle olen jo kylvänyt porkkanan-, salaatin-, tillin-, persiljan-siemenet. Kesäkurkuntaimet on jo harson alla, puna- sekä keltasipulit maassa ja uutuutena istutin 5 porkkanaa, joista toivon tulevan kukkia ja sitäkautta siemeniä seuraavaan kevääseen. Vaari taas istutti tapansa mukaan herneet sillä ne on vaarin ja lasten herkkua:)
 Eräänä iltana tällä viikolla ihana enkeli-ystävä toi meille yllättäen suussasulavia korvapuusteja ja voisilmäpullia. Nam, niillä herkuttelimme ja loput laitoin pakkaseen, josta niitä sitten vaarin kanssa kahvin kera sulattelemme.
 Tämä kuva on aika harvinainen, sillä tämä tyttärenpoika harvoin kiukuttelee. Viime postauksessa kerroinkin, että naapuriin on tulossa uusi vauva elokuussa. Kuvan pojasta tulee siis isoveli. Tuleva lapsi on 5. esikoisemme perheessä, joten hommia tyttärellä riittää:) Muut lapset ovat 13, 10, 5 ja 2,5 v. Tällä hetkellä he asuvat aika pienessä rintamamiestalossa, mutta ensi kesänä heidän pitäisi päästä muuttamaan uuteen kotiin.


Tässä näkyy meidän pihasta naapurin punainen tupa, jossa siis tyttären perhe nyt asuu ja tuossa samassa rakkaassa talossa asui ennen lapsuuteni parhaat ystävät.

Uutta kotia rakennetaan parhaillaan samalle tontille kun tuo rintamamiestalokin on. Talon toiselta puolelta on ihanat järvinäköalat. Kun punainen tupa jää tyhjäksi niin sille pitäisi keksiä käyttöä ja minä olen jo keksinyt, mutta miten saisin esikoisen siitä innostumaan? ;)1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis on MaMMelin kesäpiha ja hulppea kartano, hyvää kesää ja voimia kesäpäivillenne